Norske jægere er ikke glade for at anvende signalfarver i jagtbeklædningen. Men det er ved at ændre sig, oplyser norske Statskog, som mener, at anvendelse af f.eks. signalfarvet hovedbeklædning kan forhindre uheldige skud …

Af Redaktionen

– Allerede på anden dagen af ??dette års rypejagt blev en mand skudt i brystet med et haglgevær. 20. september blev en norsk jæger skudt under fuglejagt i Jämtland i Sverige, og fem dage senere blev en 63-årig alvorligt såret efter et utilsigtet skudt nær Oslo. Det skriver Statskog, som er Norges svar på den danske Naturstyrelse.

I alt er blev der sidste år registreret 142.825 aktive jægere jfr. Norge Statstik, og set i det lys er det relativ få der kommer til skade. Men én skade er altid én skade for meget, mener Statskog, der vil arbejde på at få antallet af skader endnu længere ned.

Metoden er at gøre jægerne mere synlige i terrænet via anvendelse af stærke signalfarver. En tradition, der i modsætning til f.eks. USA, Sverige og Danmark har haft vanskeligt ved at slå igennem i Norge.

– Jeg kan huske, at vi 20-25 år siden lo af svenske jægere, der fløj rundt i skoven med røde hatte og bånd, siger Jo Inge Breisjøberget, der er fagchef for jakt og fiske i Statskog til Newswire.no

Statskov producerede sidste år 3.000 caps og de blev revet væk. I år sættes der 4.000 i produktion, oplyser Jo Inge Breisjøberget.

– Der sker meget få jagtulykker i lyset af, hvor mange tusinder, der jager. Men vi skal altid have ambitioner om at få antallet ned til nul, og det kan hattene bidrage til det, siger Breisjøberget.

Hattene er gratis, og er hidtil blevet distribueret til jægere, der har købt jagtrettigheder i statsskovene. Nyjægere og storvildtjægere er særlig højt prioriteret, men i år udleveres der hatte til alle, der ønsker det, lyder det fra Breisjøberget.

LÆS MERE: Succes med solojagt på offentlige arealer

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »