Der nedlægges årligt mellem 15 og 20.000 grågæs i Norge. Men norsk forsker mener, at antallet snarere bør være det dobbelte, da bestanden er stigende …

KLIK HERUNDER og læs mere om GÅSEJAGT

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 142)

Af Redaktionen

– Det virker som om, at interessen for gåsejagt er dalende. Vi bør finde ud af, hvordan vi kan gøre gåsejagt mere attraktivt, så også nye jægere vil prøve denne jagtform, siger NINA-forsker Arne Follestad.

Han mener i øvrigt ikke, at antallet af nedlagte gæs står i forhold til det antal jægere, som rent faktisk går på gåsejagt.

– Hvis man reducerer antallet af jagtdage i områderne med gæs til 2-3 dage om ugen, så vil man undgå at stresse fuglene og også opnå en højere afskydning.

Han henviser som eksempel til et forsøg på øen Smøla, hvor forskerne havde mærket ti gæs. Efter en jagt mente jægerne, at gæssene var fløjet fra øen – men det var de ikke.

– De havde bare flyttet sig til et andet område, hvor de var uforstyrrede. Hvis man organiserede jagterne på en mere fornuftig måde, så ville gæssene også komme tilbage.

Ændring af jagttid

I den norske lovgivning er der også mulighed for, at jagttiden på grågæs kan begynde 14 dage før den ordinære jagttid starter.

– Denne beslutning ligger hos de lokale myndigheder, og denne mulighed bør man udnytte, slutter Arne Follestad.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 131)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »