En nova scotia duck tolling retriever er en meget livlig og legeglad hund, som befinder sig godt i en familie med et aktivt udendørs liv

Af Redaktionen

Det er en venlig og omgængelig hund, men samtidig ekspert i at løbe om hjørner med sine mennesker og overtage styringen i hjemmet.

I forhold til fremmede kan den virke lidt reserveret. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde.

Aktivitetsniveau

Der ligger muligvis noget hyrdehund gemt i generne. Den holder generelt nær kontakt og går sjældent sine egne veje. Jagtlysten er tilstede, men den adskiller sig på grund af racens baggrund og anvendelse afgørende fra de fleste andre jagthunde.

Specielle behov

En nova scotia duck tolling retriever har brug for fysisk motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær kontakt med sine mennesker. Den bliver let stresset, hvis den ikke beskæftiges tilstrækkeligt eller korrekt.

Pels og pleje

Den dobbelte pels er vand- og fugtafvisende, og den isolerer effektivt mod kulde og varme. Pelsen er middel af både længde og struktur. Den fælder temmelig meget og skal børstes grundigt igennem en gang om ugen.

Indlæring og håndtering

En nova scotia duck tolling retriever er positiv over for indlæring og samarbejder gerne, når opdragelsen er lystbetonet.

Vær opfindsom med belønningerne og brug gerne apportering til afveksling fra godbidderne.

Træn kvikt og varieret gerne med spor- og søgeopgaver, agility og jagttræning.

Oprindelse

Det antages, at engelske eller kontinentale hunde med samme arbejdsmetode er fulgt med udvandrere til Nova Scotia, hvor de er blevet krydset med retrievere, små spidshunde og lokale hyrdehunde.

Tolleren løber, springer og leger langs strandbredden. Af og til forsvinder den ud af syne og dukker hurtigt op igen, hjulpet af jægeren, som fra sit skjul kaster små pinde. Legen gør ænderne, der svømmer ud for kysten, nysgerrige, så de lader sig lokke inden for skudhold. Derefter apporterer hunden de nedlagte fugle.

Dimensioner

Hanner måler mellem 46 og 53 centimeter i højden. Tæver noget mindre, mellem 43 og 50 centimeter. Vægten ligger mellem 17 og 23 kilo.

Farver

Forskellige nuancer af rød eller orange.

Oprindelsesland

Canada.

Internationalt racenavn

Nova Scotia Duck Tolling Retriever med kælenavn “toller”.

FCI-gruppe

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »