Lige nu er der masser af blåbær i naturen, så det er bare om at komme ud og finde dem. Blåbær er sunde og de smager intet mindre end fantastisk

Af Redaktionen

Blåbær er en dværgbusk og bliver mellem 15-40 cm høj. Planten danner tætte og lave krat. Busken blomstrer i maj-juni.

Blomsterne sidder enkeltvis på stilkene, er rødlige og nikkende. Blomsten er kugleformet og lidt mindre end 1 cm.

Blåbærbuskens blade er grønne på begge sider og fint takkede i kanten. 

Bærrene har violet frugtkød og smager syrligt/sødt. Stængler og blade kan farve garn gult, imens bærrene kan afgive violette farver.

Voksesteder

Blåbærbusken vokser på tørvejorder i skove, krat og på heder. Den er almindelig i Jylland og på Bornholm. I resten af landet findes blåbær mere sporadisk.

Vidste du ..?

Blåbær indeholder en del garvestof, og kogt blåbærsaft kan anvendes mod diarré.

Blåbær indholder C-vitaminer og kan bruges i syltetøj, kryddersnaps og te. 

Blåbærsyltetøj

Du skal bruge

  • 1 kg blåbær
  • 800 g sukker
  • 1 tsk. Atamon

Sådan gør du

Blåbærrene hældes i en gryde og varmes forsigtigt op til frugtmassen koger.

Kog bærrene i ca. 5 minutter samtidig med at der røres i gryden. Hæld sukker i og lad det koge med i nogle minutter.

Gryden tages så af ilden og Atamión tilsættes.

Hældes på skoldede syltetøjsglas.

Husk at lukke låget med det samme.

Kilde: Miljøstyrelsen

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »