En helt ny muteret udgave af Covid-19 har tilsyneladende ramt den danske bestand af råvildt flere steder i Danmark

Af Netnatur Rokoko-redaktion

Den nye mutation, med benævnelsen 308W, er yderst smitsom blandt råvildtet, der også kan videregive smitten til mennesker.

Styrelsen for Patientens Sikkerhed og Miljøstyrelsen har i al hast udformet en række krav for jægernes omgang med råvildtet, set i lyset af den tilstundende bukkejagt i maj.

Man skal som jæger nøje følge disse retningslinjer

  • Corona-lyntest 24 timer inden man går på bukkejagt
  • Efter bukkejagten skal man gå i 4 dages selvisolation, og derefter få foretaget en ny corona-test. Er denne negativ, kan man igen bevæge sig ud i samfundet eller atter gå på bukkejagt.

Da ovenstående vil medføre, at jægerne ikke vil være meget på aktiv bukkejagt den kommende sæson, har Justitsministeriet åbnet for, at der midlertidigt kan tillades halvautomater med op til 10 patroner, da man gerne vil sikre sig, at der nedlægges så meget råvildt som overhovedet muligt i løbet af bukkejagten.

– Når jægerne kun kan være i felten hver 5. dag, så siger det sig selv, at jagten ikke bliver særligt effektiv, fortæller justitsministerens sekretariatschef P.L. Økdemalle.

Du kan ansøge online om dette her.

“308W rammer specielt råbukke fra maj til juli” …

Får vi ikke sat en effektiv stopper for 308W, vil den brede sig som ringe i vandet, og vi vil hurtigt stå foran en ny stor nedlukning af samfundet. Miljøministeren forventer derfor, at alle jægere udviser samfundssind og drager i skoven den 16. maj.

Sidste nyt

Det forlyder fra Statsministeriets departementschef S.K. Andalesager, at statsministeren har overvejelser om, at hvis astrazeneca-vaccinen ikke kan godkendes til mennesker, så skal alle jægere forsynes med luftgeværer og vaccine-pile.

 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »