René Rask Bruun træder efter otte år som formand for Dansk Falkejagt Klub af for at give stafetten videre til “en faglig kompetent og samarbejdsorienteret formand”

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 132)

Af Dansk Falkejagt Klub

Falkonerernes formand blev en kvinde

Efter otte år som formand i Dansk Falkejagt Klub valgte René Rask Bruun ikke at genopstille til posten.

Han havde allerede i maj bebudet sin afgang, da han synes tiden var inde til at der skal nye og yngre kræfter til.

“Jeg synes at tiden var helt rigtig til at give stafetten videre, og med valget af Dyrlæge Mona Lykke Jacobsen har Dansk Falkejagt Klub sikret sig en faglig kompetent og samarbejdsorienteret formand, der med sit vindende væsen og gå-på-mod lover godt for fremtiden.

Både Dyrenes Beskyttelse og DOF søger hendes ekspertise omkring rovfugle, senest da hun som behandler stod bag den opsigtsvækkende redning af den blyforgiftede kongeørn “ siger den 61-årige afgående formand, René Rask Bruun.

Fredag den 11. oktober blev Mona Lykke Jacobsen valgt som ny formand for Dansk Falkejagt Klub. Foto: Morten Stricker

På generalforsamlingen den 11. oktober i Dansk Falkejagt Klub blev 30-årige Mona Lykke Jacobsen valgt som ny formand. Til daglig er hun bosiddende i Nordjylland og er praktiserende dyrlæge i Aalborg. Hun har i en periode arbejdet med jagtfalke i Abu Dhabi.

Herhjemme har hun samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse om tilskadekommet vildt, og med Zoologisk museum omkring ringmærkning havørne. Hun er jæger, passioneret falkoner og flyver dagligt sin unge Andesvåge.

”Jeg vil, som de tidligere formænd, arbejde for et positivt samspil med miljøministeren og de grønne organisationer, og fortsat støtte op omkring arbejdet for øget biodiversitet og bæredygtig brug af naturen. Der er plads til os alle i Danmark og i vores fælles natur. Vi har alle hver vores kompetencer at kunne bidrage med, og jeg håber at vi som falkonerer kan erkendes for vores specialviden om rovfugle.” udtaler den nyvalgte formand og forsætter. 

”Som forening er der fortsat mange opgaver at varetage, internt og politisk, og som formand ser jeg det som min ypperste pligt at gå forrest.

Jeg er ung og fortsat ny i dette game, men jeg har min faglighed og professionalisme på plads. Jeg har tidligere samarbejdet med Århus universitet, Zoologisk museum og Dansk Ornitologisk Forening omkring Projekt ørn, og har i den forbindelse arbejdet tæt sammen med fantastiske og passioneret mennesker der brænder for de danske rovfugle – ligesom jeg.  Ligesom jeg igennem mit job som dyrlæge har hjulpet og vejledt vildtplejestationer fra Dyrenes Beskyttelse.” siger Mona Lykke Jacobsen. 

På generalforsamlingen blev Louise Vedel ligeledes valgt ind i bestyrelsen, så Dansk Falkejagt Klubs bestyrelse i dag består af to kvinder og tre mænd. Louise Vedel ejer og driver til dagligt Falkecenter Samsø.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 147)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »