I gennem de senere år er der forsvundet flere arter fra listen over jagtbare vildtarter i Danmark, men nu er der måske lys forude

Af Rokoko Redaktionen

Det er blandt andet de seneste erfaringer i Astrup ved Tønder, der giver god grobund for den spirende optimisme.

Jagten på 22 hængebugssvin var både fornøjelig og udfordrende for den lokale jagtforening “KrudtTønderne”, som nu menes, at have fået ram på alle grisebasserne.

– Det var jo en særdeles udfordrende jagt, specielt når man skal forsøge at undgå sandkasser, carporte og drivhuse i Astrup, fortæller foreningens formand Pløk M. Sauer.

– Erfaringerne her fra kan bestemt bruges i et videre forløb, udtaler en glad formand for Dansk Jagtforbund, Christian Lind Clausen der fortsætter:

– I modsætning til vildsvin er hængebugssvin jo også betydeligt lettere at ramme, så vi får ikke megen problematik omkring anskydninger.

Formanden fortæller videre, at i og med hængebugssvin betragtes som husdyr, så kan Naturstyrelsen ikke uden videre forlange, at en udsat bestand skal nedskydes.

– Erfaringen fra de undslupne svin i Tønder viser jo også, at end ikke landbrugsorganisationerne har forlangt dem fjernet, så de betragter dem tilsyneladende ikke som nogen fare for udbredelse af svinepest – så hængebugssvin i den danske natur bliver virkelig en “win-win” for alle parter. Og så smager de jo tilmed godt!

Fra Hunters Video forlyder det, at de allerede er gået igang med at planlægge filmatiseringen af “Hængebug-Feber 1”, en video som forventes at blive en virkelig kioskbasker.


Netnaturs Rokoko-redaktion gør opmærksom på, at enhver sammenligning med autentiske personer og navne er helt tilfældige og i øvrigt er redaktionen blottet for enhver tænkelig jordforbindelse.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »