En ny aftale baner vejen for, at Danmark største skovrejsningsprojekt ved Odense nu bliver endnu større …

Af Naturstyrelsen

Naturstyrelsen, Odense Vandværk og Odense Kommune har i dag indgået en aftale om opkøb af jord til at udvide Elmelund Skov. Aftalen indebærer, at der de kommende år efter planen kan plantes 300.000 træer i Elmelund, og at skoven vokser med 30 procent i forhold til sin nuværende størrelse.

– Der er allerede plantet 700.000 træer i Elmelund Skov, og med den nye aftale kan antallet af træer runde en million. Dermed bliver der plads til endnu mere friluftliv, endnu mere natur, og at endnu flere af Odenses borgere kan slukke tørsten i rent drikkevand fra grundvandet under skoven, siger direktør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen.

Ny kæmpeskov runder en million træer

Skovtur. Rådman Jane Jegind fra Odense Kommune, direktør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen og bestyrelsesformand Leif Knudsen (i rød jakke) fra Vandcenter Sydskrev skrev under på den nye aftale om Elmelund Skov. Foto: NST.

I de kommende 10 år skal der efter planen opkøbes 140 hektar jord til skovrejsning. Området svarer til cirka 1.700 parcelhusgrunde, og den samlede udgift til opkøb og tilplantning forventes at blive cirka 30 millioner kroner, som finansieres af Vandcenter Syd, Odense Kommune og Naturstyrelsen.

Ny skov afhænger af borgerne

I den kommende tid kontakter Naturstyrelsen lodsejere med jord i området og fortæller om mulighederne for at sælge jord til Elmelund Skov.

– Lodsejere og borgere er en nøgle til succes fra start til slut for Elmelund Skov. I første omgang håber vi, at lokale jordejere har lyst til at sælge jord til projektet, og dernæst skal vi i tæt dialog med borgerne om, hvordan de nye skovområder skal indrettes med lysninger, stier, bænke og vandhuller, fortæller Peter Ilsøe.

De nye træer i Elmelund Skov vil blive plantet, efterhånden som Naturstyrelsen køber ny jord til skoven.  Elmelund Skovs første træer blev plantet i 2002, og Elmelund Skov er i dag med sine 350 hektar den største enkeltstående skovplantning i 20 år.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »