Der  er milliarder af dollars i de nye Pokémon-spil og hvor meget jægernes bekymring for rålam og harekillinger tæller i det regnestykke kan nok diskuteres

Af Redaktionen

Den nye Pokémon App har vagt bekymring i jægerkredse, da det frygtes, at man står ved indgangen til en ny periode, hvor naturen kan blive den nye legeplads for spilleglade spillere.

Spillet er relativt nyt, men alene i USA skulle der to uger efter lanceringen være ikke færre end 21 millioner, som har hentet Appen, som udover veje og byggepladser også anvender skove som en del af spillet.

Det rejser naturligvis spørgsmålet om hvorvidt det vilde dyre- og fugleliv kan klare denne forstyrrelse. Ikke mindst i Danmark, hvor befolkningstætheden er væsentlig højere end den er i f.eks. USA.

Netnatur.dk har rettet henvendelse til Naturstyrelsen for at undersøge om det overhovedet er lovligt at inddrage de offentlige skove i spillet og herfra lyder svaret:

“Spillet i sig selv kræver ikke en særlig tilladelse at udføre på Naturstyrelsens arealer.”

Vil ny milliard-industri spille vildtet ud af banen?

Apple og McDonald’s kan tjene milliarder på spillere, der løber skove, byggepladser og nabolage rundt for at fange små Pokémonstre på smartphonen. Men i jægerkredse frygtes det, at det vilde dyre- og fugleliv kan komme til at lide overlast, når spillet foregår i skove og andre naturområder.

 

Netnatur.dk har ligeledes bedt Styrelsen for Vand og Naturforvaltning om en juridisk vurdering af de mere overordnede regler på offentlige arealer, som ikke administreres af Naturstyrelsen.

Vi afventer endnu svar, men i private områder er der ikke tvivl om, at spillerne skal holde sig til veje og stier og desuden respektere skovens lukketider.

Med udgangspunkt i den seneste tids fokus på de dårlige eksempler med spillere, der render rundt i private haver og på lukkede byggepladser, er der naturligvis flere, der spørger sig selv, hvordan det vil gå, når spillet flyttes ud i naturen, hvor grænserne er mere flydende.

Hvor meget spillet vil gribe om sig, kan der kun gisnes om. Men der er dog næppe mange der tror på, at der blot er tale om en sommerdille, som snart går i sig selv igen.

Ifølge JP.dk’s finanssektion er Pokémon Go allerede blevet 118 mia. kr. værd for spillets skaber, Nintendo.

Men det mobile spil er ikke kun god forretning for spillets udviklere.

Såfremt andre virksomheder kan blive en del af spillet, kan det udløse store gevinster.

I Japan har burgerkæden McDonalds således fået forhandlet sig frem til en strategisk placering i spillet og det er allerede nu – få uger efter lanceringen – slået igennem på firmaets aktiekurs.

Aktiekursen på McDonald steg på børsen i Tokyo ikke mindre 20 pct. den seneste uge. Og det skulle ifølge JP.dk svare til knap 5 mia. kr.

Læs mere:

Pokémondille kan blive milliarder værd

Også Apple står overfor en potentiel gevinst over de næste par år som konsekvens af det nye spil. Analytikere har opgjort dette til 20 mia. kr., fordi spillere, der anvender iPhone, kan købe såkaldte PokeCoins som kan anvendes i spillet.

De danske jægere er sammen med andre, der bekymrer sig om fred og ro i vildtets mere sårbare perioder – er altså oppe imod finansielle gigantbudgetter. Og hvor meget rålam, harekillinger og jordrugende hønsefugle etc. tæller i det regnestykke, kan der kun gisnes om.

Læs mere:

Pokémon jægere vækker bekymring

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »