En amerikansk storvildtsjæger har i det nordvestlige British Columbia skudt en bjergged på 54 2/8 inches, der slår den nuværende rekord på 53 inches.

En mulig ny verdensrekord af Pope & Young bjergged (Oreamnos americanus) er blevet skudt i det nordvestlige British Columbia. Ifølge The Hunting Report scorer trofæet 54 2/8 inches mod den hidtidige verdensrekord på 53 inches. Jægeren, der skød den, hedder Tim Metcalfe, og navnet på reviret er Telegrafkløften. Han blev guidet af Greg Williams, Golden Bear Outfitting.

En anden jæger fra den amerikanske gruppe jægere, der jagede på stedet samtidig, skød en bjergged på 53 6/8 inches. Det flotte resultat betegnes ifølge The Hunting Report som bemærkelsesværdigt – også set i lyset af, at det var første gang overhovedet, Greg Williams jagede bjerggeder i kløften med klienter. Williams købte koncessionen i Telegrafkløften sidste år og har stadigvæk ikke været hele området igennem. Området involverer cirka fem millioner acres uberørt natur, bestående af fire økologiske zoner, og det er for størstepartens vedkommende helt uden veje, hvilket kræver, at man flyver dertil med et lille fly eller benytter hest eller jetbåd på en flod, der er sejlbar på en distance af 300 miles.

Greg Williams er i øjeblikket ved at udforske de store dele af koncessionsområdet, som den forrige ejer aldrig fik taget i brug, fordi han som transportmiddel kun brugte heste og derfor aldrig nåede ud i de yderste kroge. Han anslår, at der i 75 procent af området ikke er blevet drevet bjerggedejagt i årtier. Men med to mindre fly til rådighed har Greg Williams planer om at involvere de hidtil ubenyttede dele af koncessionsområdet i sine jagtaktiviteter. I sin første jagtsæson i Telegrafkløften har Greg Williams ifølge The Hunting Report haft 20 klienter og leverede ud over de to oven for nævnte mega bjerggeder en bjørn til Boone and Crockett, to elgtyre som i feltopmålingen også scorede Boone and Crockett og tre præsentable stone sheeps.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »