Det er ikke hver dag, der sker rokade blandt Top 10 Alletiders, men ny polsk dåhjort, nedlagt af Allan Dupont Kjeldsen i efteråret 2020, har netop indtaget topplacering

Redaktionen

Som rejseland i det store hjortevildts brunstperiode er Polen især kendt for jagt på brølende kronhjorte.

Men vores naboland mod øst huser også fantastiske muligheder for jagt på dåvildt i brunst.

Top 10 Alletiders, som er en oversigt over de danske jægeres største trofæer, indeholder naturligvis også en oversigt over de største dåhjorte nedlagt i Polen af danske jægere.

Men listen indeholder kun de trofæer, som vi har dokumenteret kendskab.

I de danske jægerhjem findes der stadig mange trofæer, som er kvalificeret til listen, hvis informationerne fremsendes til info@netnatur.dk 

Når det er nævnt er det alligevel sjældent, der sker rokader i toppen af listerne. Der er trods alt kun plads til en nummer et, to eller tre etc.

Forleden modtog redaktionen dog en mail om en meget stor polsk dåhjort nedlagt af landmand Allan Dupont Kjeldsen fra Tjærby i efteråret 2020.

Vedlagt var billeder af den smukke hjort samt kopi af CIC-opmålingsskema.

I skrivelsen  oplyses det, at hjorten er nedlagt under aftenpürsch i brunsten 2020 i Kujan reviret.

Hjortens placering på TOP 10 kan sammen med en lang række andre toptrofæer ses i linket efter billederne af Allan Dupont Kjeldsens flotte dåhjort fra Polen.

HERUNDER VISES TOP 10 ALLETIDERS 
Husk at klikke firkant i nederste høkre hjørne for stor visning af den digitale bogudgivelse. Listen over dåhjorte starter efter en omfattende gennemgang af stærke bukkeopsatser fra Danmark og udlandet.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »