Ny topbuk placeret på alletiders TOP 10 over nedlagte råbukke nedlagt i England af danske jægere

Af Redaktionen

En ny råbuk er placeret på TOP 10 Alletiders, som er en oversigt over toptrofæer nedlagt af danske jægere.

Bukken er nedlagt i det sydlige England og bag den kraftige buk står den kendte laksefiskere Klaus Frimor, der oplyser, at bukken blev nedlagt tilbage i 2014.

– Jeg har haft opmålingsskemat liggende i skuffen i mange år, man på opfordring fra Netnatur valgte jeg at finde det frem og fremsende informationer om bukken og dermed støtte Top 10 oversigten.

Frimor fortæller, at han spottede den store buk siddende i græsset en aften i dagens sidste lys.

– Bukken ville ikke rejse sig og selv om jeg piftede og viftede med hænderne blev den siddende. Dette selv om afstanden næppe var mere end 40-50 meter

– En rå, der gik i nærheden, viste sig mere flygtig og da den trak sig, var Frimor overbevist om, at bukken snart ville følge efter. Og at den kunne rejse sig og at sætter sted i et par store spring uden at efterlade en skudchance.

– Jeg besluttede mig derfor for at skyde bukken på halsen – lagde riflen i anslag og piftede endnu engang. Denne gang så højt som jeg overhovedet kunne.

– Bukken rejste nu hovedet, men inden kuglen var fremme, havde den sænket det igen med det resultat, af kuglen ikke sad helt der, hvor jeg havde tænkt mig. Men alt gik godt og bukken opdagede aldrig hvad der skete og forende øjeblikkeligt, lyder det afslutningsvis fra Klaus Frimor, der aldrig tidligere i området har set så stærk en buk, selv om han har besøgt området over en årrække.

Har du i lighed med Klaus Frimor nedlagt en stor buk, hjort eller ræv etc. i Danmark eller i udlandet, der kan placeres på TOP 10 alletiders, så tøv ikke.

Send en mail til: info@netnatur.dk

Herunder vises oversigten over de TOP-bukke, Top-hjorte og TOP-mufloner m.m., som vi har kendskab til. Listen er bestemt ikke komplet og i de danske jægerhjem gemmer der sig mange flotte trofæer, der fortjener at komme frem i lyset og blive gemt og registreret for eftertiden.

Den “nye” store buk på listen, som ses herover – klar il afkogning – scorede ikke færre end 164,58 CIC point og det betyder, at den indtager en plads som nummer tre på Top 10 Alletiders over bukke nedlagt af danske jægere i England. 

HERUNDER vises Netnatur Clubs ugemagasin, som også inderholder et uddrag fra TOP 10 listen over store bukke nedlagt af danske jægere i Sverige

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »