Flere nye jægere end sidste år får mulighed for at komme med Naturstyrelsens erfarne jægere på jagt i en af statens skove

Af Miljø og Fødevareministeriet

Den 1. oktober gik jagtsæsonen ind på rådyr, skovsneppe og fasan. Og for tusindvis af jægere er det den første jagtsæson, efter de har taget deres jagttegn og bestået haglskydeprøven. I år er der oprettet ca.1.000 pladser på de såkaldte nyjægerjagter, der bliver afholdt i statens skove af Naturstyrelsen.

På en nyjægerjagt kan nye jægere både få de første konkrete erfaringer med at gå på jagt samtidig med, at de får en god introduktion til både sikkerhed og god skik på jagter.

 

– Jagt giver enestående oplevelser i naturen, og det giver god mening at bruge statens arealer til at hjælpe nye jægere med at komme godt fra start. Efterspørgslen på nyjægerjagterne er stigende, og derfor har Naturstyrelsen i år oprettet endnu flere pladser på jagterne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

I alt er der oprettet cirka 1.000 pladser fordelt på 51 jagter, der bliver afholdt fra slutningen af oktober og frem til midt i januar næste år.

Jagtetik

Tilbuddet om at komme med på en nyjægerjagt gælder i 18 måneder efter, at man har bestået haglskydeprøven. Ifølge tal fra Miljøstyrelsen vil godt 3.300 jægere få tilbud om at deltage i en nyjægerjagt

– I dag er det både danskere i såvel byer som på landet, der tager jagttegn. Langt fra alle har mulighed for at følge i hælene på en erfaren jæger på den første jagt. For at få jagttegnet i hånden, skal man have styr på lovgivningen. Men der er også masser af jagtetik og etikette forbundet med at gå på jagt. Begge dele får man et praktisk indblik i på nyjægerjagterne, siger Thomas Danielsen, jagtordfører for Venstre.

Nyjægerjagterne er finansieret via jagttegnsmidlerne. Nyjægerjagter er hagljagter, og jagterne bliver afviklet på hverdage af hensyn til skovens andre gæster.

Sådan tilmelder du dig til nyjægerjagt:

Du skal have bestået jagtprøven efter den 1. januar 2014 og efterfølgende have bestået haglskydeprøven.

Der bliver via E-boks sendt en direkte besked ud til alle, der opfylder ovenstående betingelser, med tilbud om at deltage i en nyjægerjagt. Du kan frit vælge, hvor i landet du vil med, så længe der er ledige pladser.

Tilmelding sker via Mit jagttegn, hvor du kan se, hvor der er plads på nyjægerjagter.

LÆS herunder mere om emnet jagt og offentlige arealer

[su_custom_gallery source=”category: 1967″ limit=”100″ link=”post” target=”blank” width=”780″ height=”460″ title=”always”]

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »