Verdenskonference i Namibia om de økologiske og økonomiske fordele ved jagt …

Af Redaktionen

I tiden fra 14-17 september 2009 har WFSA (World Forum of the future of Sport Shooting Activities) afholdt verdenskonference I Windhoek, Namibia med flere end 60 deltagere fra 20 lande.

Hovedformålet med konferencen var drøftelse af de seneste informationer omkring forskning vedrørende jagtens indvirkninger på økologi og økonomi verden over. Præsident Pohamba’s talsmand, Willem Konjore, udtalte ved åbningen af konferencen;

– Vores vildtbestand er en naturlig resurse, som vi har bevist, via effektivt vildtadministration, opdræt og trofæjagt, kan gøres til et af vores lands mest værdifulde vedvarende naturaktiver!

I løbet af konferencen blev der givet seksogtyve præsentationer og videnskabelige afhandlinger om jagt, habitater, vildadministration og jagtens indflydelse på økonomien. Blandt konferencens konklusioner var; Jagt sikrer at vildtbestanden er i balance med eco-systemet. Det er bevist at jagt beskytter udsatte arter. Jagt forudsætter en rent og sundt eco-system hvilket gavner alle befolkningsgrupper.

Jagt er 30 gange mere samfundsgavnligt end fotosafarier. Jagt har stor økonomisk indflydelse især for den lokale landbefolkning. Jagt er et vigtigt værktøj i kampen mod fattigdom. Minister for miljø og turisme Nandi-Netumbo Ndaitwah fastslog i sine afsluttende bemærkninger at;

– Historisk set er jagt en af de vigtigste økonomiske aktiviteter verden over og jeg ønsker de delegerede alt muligt held med fremtidig promovering af international jagt.

Set med danske øjne kan visse af konferencens konklusioner og ministrenes store ord måske virke lidt overdrevne, men de viser vel egentlig blot, hvor stor vægt der lægges på at opretholde en fornuftig jagtkultur netop i Namibia. Og det kan jo kun glæde den danske jagtturist mange år frem i tiden.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »