Stor verdensudstilling med jagt, fiskeri, turisme, trofæer og bæredygtig udnyttelse af klodens ressourcer forventer at trække over en million besøgende til den europæiske værtsby

Af Redaktionen 

Stor verdensudstilling kaldet One with nature forventer at trække over en million besøgende til værstbyen Budapest i Ungarn. Udstillingen åbner dørene første gang i efteråret 2021.

Det kan man læse på udstillingens hjemmeside, hvor det oplyses, at fokus bl.a. er jagt, fiskeri, turisme, trofæer og andre former for bæredygtig brug af verdens ressourcer. 

Jozsef Karoly, som er en af dem, der har været involveret i tilrettelæggelsen af den store udstilling, oplyser i præsentationsvideo – som ses herunder – at den seneste tilsvarende udstilling blev afviklet i Budapest 1971. 

– Formålet med den nye udstilling er tilsvarende at vise verden, hvordan vi kan bruge naturens ressourcer på en bæredygtig måde, lyder forklaringen fra Jozsef Karoly, som oplyser, at udstillingen er finansieret af regeringen i Ungarn. 

Udstillingens talsmand håber på, at så mange lande som overhovedet muligt vil deltage og han sender en særlig invitation til ikke mindst de afrikanske lande. 

Udover jagt, fiskeri, fototurisme og konservatorarbejde vil udstillingen blive  en kulturel oplevelse, hvor der også er fokus på kulinarisk udnyttelse af jordens ressourcer.  

Den store udstilling vil være en vigtig turistattraktion, og arrangerørerne forventer, at udstillingen vil trække omkring en million mennesker til byen alene i jubilæumsåret.

Den store verdensudstilling har også et dansk fingeraftryk idet Carsten Skakkebæk fra konservatorfirmet First Class Trophy har været med til at sætte sit præg på en del af udstillingen. 

Skakkebæk er nemlig øverste ansvarlig for Marketing & Sponsorships hos European Taxidermy Championships (ETC), der afvikler konkurrencer for konservatorer, der udstopper fugle, fisk og pattedyr etc. 

Skakkebæk har siden 2019 siddet i en ledergruppe under ETC, som har forhandlet med regeringen i Ungarn omkring afvikling af et det europæiske mestersskab for konservatorer, som dermed bliver en del af den store verdensudstilling. 

– Der er ingen tvivl om, at One with Nature bliver en enestående chance for at vise konservatorbrancen frem, som det den er; nemlig kunst og kreativ udnyttelse af naturens ressourcer, lyder det fra Carsten Skakkebæk, der oplyser, at udstillingen One with nature måske er den mest ambitiøse af sin slags.

Den danske deltager af ETC-ledergruppen betragter således udstillingen som ikke mindre end “a once-in-a-lifetime opportunity” 

– Både for den enkelte, deltagende konservator, der får mulighed for at vise sit arbejde frem for pressen og et uhørt stort publikum., er der tale om en stor og helt unik mulighed.

–  Men også for jagtbrancen og konservatorbrancen som helhed er udstillingen en mulighed for at nå ud til et meget stort publikum. En mulighed, som måske ikke kommer igen de næste mange år, da ingen ved hvornår den næste tilsvarende udstilling blive arrangeret.  

– Seneste lignende udstilling går alligevel omkring 50 år tilbage i tiden, lyder det afslutningsvis for det danske medlem af European Taxidermy Championships Cartsten Skakkebæk. 

 

 

Fish: Spirlin (Alburnoides bipunctatus) by Matthias Fahrni, Switzerland.
Best of Europe 2002 and Best in World 2003

Mammal: Black-headed Spider Monkey (Ateles fusciceps) by Daniel Salzer, Germany.
Best of Europe 2018 and Best of Show 2018


 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »