Regeringens største støtteparti har trukket sin støtte til hegnet, hvorfor hele grundlaget dermed bogstaveligt falder til jorden

Af Rokoko-redaktionen, 1. april 2019

I en netop udsendt pressemeddelelse skriver statsministeriet, at “opsætning af vildsvinehegnet indtil videre er sat i bero”.

– Det er kommet helt bag på regeringen, udtaler Miljø- og Fødevareministeren og fortsætter: – og landbrugsorganisationerne er da også aldeles uforstående over for denne ko-vending.

Dansk Folkeparti var blevet stillet i udsigt, at hegnet senere skulle opgraderes til 320 cm i højden og  tillige forberedes til højspænding. Det har nu vist sig, at det afsatte beløb ikke har kunnet realiseres.

Hegnet tjener ikke noget formål

Ifølge formanden for Dansk Folkeparti kan partiet således ikke længere se noget formål med hegnet. “Så kan hvem som helst jo bare hoppe over hegnet – og vi havde da bestemt regnet med, at vi også kunne have forhandlet os til, at der blev påmonteret låger”, lyder det fra en skuffet formand, der tilføjer:

– Tidligere kunne vi have nøjes med et dobbelthegn med et ulvereservat imellem – men nu er der jo nærmest ikke en ærlig ulv tilbage i Danmark, så derfor er dette ikke længere en mulighed.

Regeringen har nu indkaldt til haste-møde i sagen med forligsparterne, idet statsministeren betragter det som et særdeles alvorligt anliggende.

“Vi står over for et valg i løbet af få måneder, og Venstre har brug for alle de stemmer, vi kan få. Hvis vildsvinehegnet ikke realiseres, så mister vi stemmerne fra alle landets svineproducenter.

Der er ganske vist kun omkring 2.900 svine-producenter tilbage – men ALT tæller lige nu”,

lyder det fra statsministeren, som afslutningsvist tilføjer, at “taber vi valget, må vi jo liste A”.

Det forlyder, at de sidste penge skulle været kommet fra svineproducenterne, men i takt med, at antallet af producenter er faldende år for år, så er det økonomiske grundlag således ikke til stede.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »