Vejer du for meget, er det sandsynligt, at din hund også er overvægtig. Det viser dansk studie

Af Redaktionen 

Som hund, så ejer. 

Et nyt studie udført af Københavns Universitet viser, at overvægtige, danske hundeejere også har en klar tendens til at have overvægtige hunde. 

Faktisk viser undersøgelsen, at forekomsten af fede hunde er over dobbelt så stor hos ejere, der selv er enten overvægtige eller fede. 

– De slanke ejere bruger ofte godbidderne som træningsværktøj, hvor den overvægtige ejer hellere vil bruge dem i forbindelse med hygge.

Det siger Charlotte R. Bjørnvad fra Institut for Klinisk Veterinærmedicin på Københavns Universitet.

Charlotte R. Bjørnvad er hovedforfatter til forskningsartiklen, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Preventive Veterinary Medicine.

KLIK og læs også om undersøgelsen: Hund og stress

” Blandt de svært overvægtige ejere var 35 % af hundene overvægtige, mens der blandt de slanke/normalvægtige ejere var 14 % overvægtige hunde.
“Kilde: Studie udført at Københavns Universitet

Sterilisering feder ikke

Hunde, der er overvægtige, lever kortere og studiet viser, at hanhunde har tre gange så høj risiko for at blive overvægtige eller fede, når de er kastreret.

Derimod gør sterilisering ifølge studiet ingen forskel for hunhundenes vægt, hvilket mange ellers har antaget.

Derfor bør man i følge forskerne bag rapporten også have dette i baghovedet, når man tænker på hundens vægt og sundhedstilstand. 

– Overvægt og fedme har stor effekt på hundes sundhed – det betyder ofte et kortere liv og et tungere sygdomsforløb i slutningen af hundens liv,

udtaler professor i bioetik og medforfatter, Peter Sandøe fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »