Flodsvinet er verdens største gnaver og i denne digitale reportage kommer vi tæt på den sydamerikanske delikatesse, som kan veje det samme som en fuldvoksen rottweiler

På jagt efter flodsvin – en reportage fra sydamerika, hvor der stilles skarpt på verdens største  gnaver – den op til 60-70 kilo tunge kapivar, som på vores breddegrader i almindelighed omtales som flodsvindet grundet artens nære tilknytning til livet lavvandede vådeområder 

Af Micheal Sand

Spekulativ, ophøjet og måske ligefrem en smule arrogant.

Det er nogle af de ord, som man kan sætte på det sydamerikanske flodsvin, der er verdens største gnaver.

Flodsvinet lever, som navnet, antyder i nær tilknytning til vand og selv om den op til 60-70 kilo tunge kapivar kan virke kluntet på land, er den en sand mester i det våde element.

Kapivaren er forsynet med svømmehud mellem tæerne og dens levevis har visse ligheder med Afrikas flodhest. En stor del af tiden opholder den sig i vand, men på sø- og flodbredderne finder den en væsentlig del af sine føde.

Derfor er det i tilknytning til ofte tilgroede sumpområder, at man under jagt skal forsøge at overraske et flodsvin, som regnes som en delikatesse.

Herunder kan du i en reportage med ekstra mange sider og billedder følge en jagt på den store gnaver …

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »