– Jagten på mit livs hjort fik en god  begyndelse, og godt begyndt er ofte halv fuldendt, lyder det i Jagtbogen Europa Rundt

På jagt efter mit livs hjort i Ungarn

Af Michael Sand

– Gå du op først, gestikulerede min guide og pegede mod det lavbenede skydetårn i hjertet af en lille rydning i en remisse, som ikke var ret meget større end rydningen. Og idet jeg hævede mig lidt til vejrs, så jeg direkte ind i snuden på en stor hjort. I hvert fald en hjort, som kropsmæssigt var stor. Alders- og gevirmæssigt havde den dog stadig tiden foran sig.

Hjorten var næppe mere end 60-70 meter borte og selv om den i første omgang ikke bemærkede min tilstedeværelse, rettede den hurtig opmærksomheden mod stigen, hvorfra de rumsterende lyde kom.

Guiden gjorde sig klar til at kravle til vejrs, og min advarsel om ekstra forsigtighed kom en kende for sent.

Hjorten var da allerede på retræte. Men indtrykket af den unge hjort med sol og spil i øjnene brændte sig fast.

KLIK og læs artiklen

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »