Det kan koste dyrt, hvis man “glemmer” at rapportere om påkørt hjortevildt. Svensk trafikant kan nu se frem til lommesmerter 

Af Redaktionen 

Træffer en jæger et stykke hjortevildt, som han ikke umiddelbart kan finde, skal han sikre sig, at der iværksættes en eftersøgning med en schweisshund, der kan finde frem til det anskudte dyr.

I Sverige er der lignende regler for trafikanter.  Også her skal man melde påkørsel i trafikken, så man dermed sikrer sig, at der ikke efterlades lidende dyr langs vejene.  

Men den regel så en svensk bilist af ukendte årsager åbenbart stort på og da han cirka en uge efter ulykken meldte skaden til sit forsikringsselskab, faldt hammeren.

LÆS OGSÅ: SVERIGE 2015: FLUGTBILIST FIK BØDE PÅ 2.000 KRONER

Forsikringsselskabet ville se dokumentation for, at han havde indrapporteret vildtulykken. Måske fordi billistestens forklaring virkede uklar. 

Først oplyste manden nemlig, at det var et stykke råvildt, han havde påkørt. Derefter ændrede han forklaring og sagde, at det var en hare, han havde truffet.

Men trafikanten rapporterede ikke påkørslen, og dermed var det påkørt dyr overladt til sin egen skæbne. Dog tyder forklaringen tyder på, at dyret var meget hårdt ramt og dermed efter meget at dømme meget vel kunne være forendt.

VILDT I DANSK TRAFIK: INGEN LOV MOD FLUGTBILISTER

Under retssagen hævdede manden, at hans vildtkendskab var dårlig, og at han efter ulykken havde googlet de to dyrearter. Derfor var han kommet til den konklusion, at det var en hare, han havde kørt på.

Men den forklaring tog ”Tingretten” ikke for pålydende.

Han blev derfor idømt en bøde på i alt 18.800 SEK.

SVT Sörmland oplyser, at hændelsen fandt sted mellem Eskilstuna og Strängnäs i 2018.

Læs også:


 PÅKØRT RÅDYR I CHOCK
BLEV PLACERET PÅ BAGSÆDET AF BIL

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »