Rålam sættes i april og maj, men den tommelfingerregel ses der åbenbart stort på i Lemvig, hvor der rapporteres om rålam sat i marts …

Af Redaktionen 7. april 2015

– Er du sikker på det var et rålam, som du så, spurgte en lokal jæger i Esther Jespersen netværk, da hun berettede om det “lille bette dyr” hun så fra sit vindue.

– Ja, vel er jeg da sikker. Jeg er født og opvokset på landet, og ser da råvildt i min baghave dagligt. Dyret jeg så på blot fem meter afstand VAR et lam.

Det forklarer Esther Jespersen, da Netnatur på opfordring ringede til hende d. 7 april.

Esther Jespersen bor i Nørlem, og på skråningerne ned mod Lemvig sø ses der fra huset ofte råvildt. En gammel rå kommer af og til helt ind i haven, hvilket giver “tæt på oplevelser”, når det sker. Fra husets vinduesparti ud til dyret, er der under fem meter.

– Hun (råen red.) ser nu noget pjusket ud for tiden, forklarer Esther Jespersen, der er overbevist om, at det må være den pjuskede rå, som er ophav til lammet.

Lammet spottede Esther Jespersen ligeledes fra sit vindue, men da hun kom tilbage med sit kamera, var dyret forsvundet. Hun har ikke set det siden, men lover at vende tilbage til Netnatur, såfremt lammet atter skulle dukke op i baghaven.

I lighed med Esther Jespersen ærger redaktionen sig naturligvis over den manglende fotodokumentation, da råvildt i reglen sætter lam noget senere på året. Sidst i april og først i maj er mere normalt.

Med mindre lammet, som Esther Jespersen så fra sit vindue den første april, kun var få timer gammelt, må det i sagens natur være født i marts måned.

Lammet blev set mellem kl. 9 og 10 dagens før Skærtorsdag, men der er efter redaktionens opfattelse naturligvis ikke tale om en forsinket aprilsnar.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »