Mit livs jagttur, kalder Per Jacobsen en beretning om jagt på Tahr i New Zealand. En oplevelse som kan læses i Jagtbogen – Dåhjorten

Af Netnaturshop.dk 

 – Selvfølgelig vil der ikke være andre deroppe, Mathias, svarede jeg, da jeg blev spurgt om, hvor populært området var.

Det var midt i den kolde vinter, og de jægere, jeg kender, er mere tilbøjelige til at tilbringe deres tid foran pejsen, mens de ser beundrende på deres trofæer, som hænger pænt i rad og række på væggen.

Det er på denne årstid, det gamle ordsprog gør sig gældende: ”When the going gets tough, the Nuts gets going

Sukkeroen

Meget skeptiske Mathias, som er den stolte indehaver af øgenavnet Sukkerroen, eller bare Roen, tilsluttede sig planen. Vi skulle tilbringe syv hele dage på jagt efter den mægtige Himalayatahr på bedste kiwifacon, hvilket vil sige til fods!

Vi havde valgt et område ved en af de mange tiltalende floder på østkysten, som ved sit udspring har mange gletsjere og søer og hvor der tillige er mulighed for overnatning i nogle få, velplacerede hytter.

Hvad vigtigere var, stedet har et fornuftigt antal tahrs, i hvert fald nok til at holde os beskæftiget under hele opholdet.

Da de robuste mudderdæk på den gode gamle Nissan nåede kanten af den hurtigt strømmende flod, spillede Metallica sangen “The end of the line” og tillod sig dermed at fortælle os, at resten af rejsen herfra ville foregå til fods.

Vores Nissan havde i tidens løb klaret sig gennem mange floder, men den her var ikke en, jeg ønskede, at den gamle pige skulle stifte nærmere bekendtskab med.

Turen stoppede her, og hjulpet af månelyset tog vi afsted med to overlæssede rygsække, som indeholdt alt fra dødbringende projektiler og videoudstyr til en nypudset Tilley lampe. Det lykkedes mig oven i købet at klemme et kilo foder med til Andy, min terrier, som trofast fulgte mig under den lange travetur op til den gamle skovhytte.

Artiklen fortætter i 
Jagtbogen-Dåhjorten 

Jagtbogen – Sikahjorten kan bestilles her og bogen indeholder: 

Dåvildt i Danmark

Andejagt i Danmark

Brocket deer Argentina

Gåsejagt i Danmark

Bukkejagt i Tyskland

Småvildtjagt i Danmark

Bukkejagt i Polen

Agerhøns i Danmark

Vildmarksjagt i Afrika

Sneppejagt i Danmark

Tahr i New Zealand

Andejagt i Danmark

Fasaner i England

Danmarks fem store 

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »