Ramsløg myldrer frem i skovbunden allerede i løbet af marts måned, og den er blevet et meget populært tilbehør

Tekst og foto: Naturstyrelsen

Ramsløg indeholder en svovlholdig løgolie, der giver den karakterisktiske duft og smag af hvidløg.

Du kan finde ramsløg i det østlige Jylland og på Øerne, og særligt på Bornholm er skoven fuld af ramsløg.

Men pas på når du plukker ramsløg – den kan forveksles med liljekonval, som er meget giftig at indtage.

I skoven vil ramsløg dog som regel findes som et grønt ensartet bunddække på store områder, og så går man ikke galt i byen.

Pesto af ramsløg

  • 3 store håndfulde ramsløgblade (de nye, friske blade kan være ret stærke)
  • 70 g friskrevet parmesanost
  • 70 g pinjekerner
  • 1-1½ del koldpresset rapskimolie
  • en smule salt

Kør det hele igennem en blender, til pestoen har den struktur, som du ønsker.

Spis pestoen på brød, eller bland den i salaten.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...