Ramsløg myldrer frem i skovbunden allerede i løbet af det spæde forår, og den er blevet et meget populært tilbehør
Tekst og foto: Naturstyrelsen
Ramsløg indeholder en svovlholdig løgolie, der giver den karakterisktiske duft og smag af hvidløg.
Du kan finde ramsløg i det østlige Jylland og på Øerne, og særligt på Bornholm er skoven fuld af ramsløg.
Men pas på når du plukker ramsløg – den kan forveksles med liljekonval, som er meget giftig at indtage.
I skoven vil ramsløg dog som regel findes som et grønt ensartet bunddække på store områder, og så går man ikke galt i byen.
Pesto af ramsløg
- 3 store håndfulde ramsløgblade (de nye, friske blade kan være ret stærke)
- 70 g friskrevet parmesanost
- 70 g pinjekerner
- 1-1½ del koldpresset rapskimolie
- en smule salt
Kør det hele igennem en blender, til pestoen har den struktur, som du ønsker.
Spis pestoen på brød, eller bland den i salaten.