Højesteret i Zimbabwe frikender den professionelle jæger, der guidede den amerikanske jæger frem til mankeløven Cecil 

Af Redaktionen

Den professionelle jægere, der guidede den amerikanske tandlæge Walter Palmer til en stor hanløve i Zimbabwe, er nu frifundet af højesteret i Zimbabwe. Det skriver BBC

Dermed er både den professionelle jæger og dennes klient frifundet, da anklagerne mod den amerikanske tandlæge blev droppet i oktober måned 2015

Læs mere:

Løvejæger frifundet

Tilbage står nu røde øre til dem, der på et fejlagtigt grundlag gik med på den hadekampagne, som blev rettet mod den amerikanske jæger.

En kampagne der førte til dødstrusler og demonstrationer foran tandlægens praksis i Bloomington, Minnesota. I en periode blev truslerne så alvorlige, at tandlægen måtte gå under jorden.

Shitstormen hører til blandt de mest alvorlige rettet mod en jæger og bunder i en række uheldige omstændigheder.

For det første var løven forsynet med GPS-sender og blandt forskerne gik den stor mankeløve under navnet Cecil og dels gik der flere timer inden den påskudte løve blev fundet.

Desuden blev det fremført, at løven blev lokket ud af nationalparken ved hjælp af et ådsel. Men det tilstødende jagtområde var en del af løvens naturlige habitat, har det efterfølgende været påvist.

Ligeledes er det kommet frem, at biologer i længere tid havde advaret om, at løvestanden i Hwange Nationalpark og det omkringliggende område faktisk var blevet så stor, at den udgjorde en trussel for den artsrigdom, som man ønsker i parken.

Læs mere:

Hvad hadekampagne overså

Afrikas løvebestand er i det seneste år faldet dramatisk i antal. Men ikke pga af kontrolleret trofæjagt. Og det var måske en af de pointer, der smuttede i den ophidsede debat, der gjorde, at debattører på især de sociale medier fordømte trofæjagt og krævede det forbudt.

Læs mere:

Tilslutning til dåseløver vakler

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »