Rundt regnet hvad der svarer til en milliard elefanter. Så meget plastik er der produceret i verden, som i stigende grad oplever problemer med plastik-forurening 

Af Redaktionen

Omkring 8,3 milliarder ton plastik har vi produceret siden materialet gik sin sejsgang og nu ses anvendt i alt fra legetøj til plastikposer.

Det viser en ny undersøgelse omtalt i tidsskriftet Science Advances og omkring halvdelen af produktionen kan henføres til de seneste 13 år. Desværre nedbrydes plastik ikke i naturen og ifølge forskerne ender omkring 70 % af det producerede plastik i naturen herunder havet, hvor det nedbrydes til micro-partikler, som optages i fødekæden og dermed også i de fisk og skaldyr, som vi spiser.

Jægernes forbrug af haglpatroner produceret i plastik fylder ikke meget i det store plastik-regnskab, og langt de fleste afskudte patroner ender i forbrændingen

Under 10 procent genbrug

Under 10% af det plastik der produceres genanvendes. Og når det sker, er der som oftest kun tale om en enkelt genanvendelse. herefter kasseres det.

Læs også: Bikini lavet af havets plastik

En plastik flaske kan dog genanvendes op til 20 gange og i følge forskerne bag undersøgelsen kan mængden af plastik reduceres, hvas man i stigende grad genanvendte det som produceres. I dag ender omkring 12% af verdens plastik i forbrændingen. 79% havner på lossepladser eller i naturen.

Cirka 8 milliarder ton plastik flyder i dag rundt i verdenshavene. En stor del på havbunden.

Læs også: Melorme kan nedbryde plastik

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »