Ved hjælp af hunde kontrollerede Politiet en jægers forklaring, og fandt herefter frem til nedlagt 14-ender kronhjort

Af Redaktionen  

Jæger ændrede i følge Herning Folkeblad forklaring, da politiets hundepatrulje fandt frem til en stor 14-ender, som han hævdes at havde nedlagt i et område ved Bording, hvor han havde jagtretten.

Dermed stod det for Politiet klart, at jægeren, som de opsøgte ved 23-tiden, alligevel ikke var taget ud i området for at brække et dyr, som tidligere på aftenen, var blevet skudt af en anden.

KLIK og læs også om jægers erfaringer med dæmringsjagt

Jægeren trak herefter sin første forklaring tilbage og erkendte i følge Herning Folkeblad, at han havde nedlagt den store hjort efter solnedgang. Og altså dermed efter lukketid, da kronhjort kun må nedlægges i perioden solopgang til solnedgang. 

Dog er jagt på kronhind og kalv undtaget i visse lokale områder, hvor man enten praktiserer skumringsjagt eller dæmringsjagt eller begge dele, da man her har et ønske om at bringe bestanden ned. 

Politiet “hoppede” i følge Herning Folkeblad ikke på jægers forklaring og tilkaldte hundepatrulje, som undersøgte om jægeren vitterlig var taget i skoven for at partere et lovligt nedlagt dyr. 

 

Kronhjort nedlagt ved 22-tiden

Jægeren, der beskrives som en 47-årig, forklarede i følge Herning Folkeblad at hjorten blev nedlagt ved 22-tiden. 

Udover hjorten, der var spændt til et trailertræk, fandt politet også en riffel forsynet med lyddæmper og natsigte. 

Riflen er nu beslaglagt, og jægeren står efter alt at dømme til en bøde – men hvordan ordensmagten vurderer forseelsen, er endnu uklart. 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »