Selv om det ikke er alles kop te, bør enhver, der virkelig bekymrer sig om verdens vilde dyreliv, bifalde trofæjagt, ikke fordømme det. Det siger den britiske tronarving Prins William

Af Redaktionen 17. marts 2016

“Selv om det ikke er alles kop te, er der behov for kommerciel jagt i Afrika, såvel som andre steder i verden”

Sådan lyder det fra den britiske tronearving Prins William, som har kastet sig ud, hvad er blevet kaldt for et modigt forsvar for trofæjagten. Læs også: TheDaialyBeast.com 

Læs også:

Hvad hadekampagne overså

Den UK-baserede velgørenheds-organisation Lion Aid var da også hurtigt ude med en beklagelse over udtalelsen og kaldte det en “trist dag”.

Organisationen, som især er fokuseret på løver, tilføjede i en erklæring:

“Der er sandsynligvis mindre end 15.000 vilde løver tilbage i Afrika. Dermed er der ikke plads til kommerciel jagt på løver.

Prins William, hertug af Cambridge er den ældste søn af Charles, prins af Wales og Diana, prinsesse af Wales og er nummer to i arvefølgen til den britiske trone efter sin far. Foto: HDW pro

Organisationen anslår, at der er 1.500 vilde hanløver og med det nuværende “udtag” til trofæjagt, som de opgør til 300 om året, anser de ikke kommerciel trofæjagt på løver som bæredygtigt.

Detsværre tyder historiens gang på, at det snarre er en verden uden kommerciel løvejagt, der ikke er bæredygtig for Afrikas vilde dyreliv.

Uden indtægter fra trofæjagten er der ikke råd til at beskytte de vilde dyr mod krybskytteri og et stigende befolkningstryk.

Læs også:

Udspil skal genskabe Afrikas løvebestand

Prins William modtager dog også ros for at skære igennem føleriet og tale sandheden, som det fremhæves på breitbart.com

“Prins William er ikke nogen kujon. Han tog den hårde vej og forsøger at forklare offentligheden, at trofæjagt bringer millioner af dollars til Afrikas naturbevarelse”

“Enhver, der virkelig bekymrer sig om verdens vilde dyreliv bør bifalde det, ikke fordømme det” lyder det fra Prins William.

Se også:

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »