Dansk født problemulv, der udvandrede til Tyskland, er tilsyneladende tilbage i Jylland

Af Erik Poulsen, Her er Ulven i Danmark

En tysk problemulv er tilsyneladende gået over grænsen til Danmark. Det drejer sig om hanulven GW1430, som efter en lang række angreb på får i det sydvestlige Slesvig-Holsten var tæt på at få egentlig reguleringstilladelse som problemulv. Men nu oplyser den ansvarlige miljøminister i Slesvig-Holsten, at ulven er i Danmark: 

“Forløbet af angreb før årsskiftet indikerer, at ulven fra Dithmarschen har bevæget sig nordpå og har forladt landet,” siger miljøminister Jan Philipp Albrecht til flere tyske medier. 

I Slesvig-Holsten har den tyske problemulv i de seneste måneder stået bag talrige angreb på får. Blandt andet bag ulvesikret hegn. For nogle uger siden begyndte hanulven at bevæge sig mod nord. Seneste angreb på husdyr i Slesvig-Holsten er i Gotteskoog den 29. december. Det er blot et par kilometer fra den dansk-tyske grænse og tæt på Tønder. 

GW1430m’s blodige adfærd i Slesvig-Holsten har ført til lukning af en skovbørnehave samt voldsomme protester fra de lokale fåreavlere.

Myndighederne i delstaten har ellers sidste år tilladt jagt på den jyskfødte problemulv GW924m, der hærgede området før GW1430m tog over, samt afsat 15 millioner kroner til blandt andet ulvesikring af hegn.

Selv om der er tale om en husdyrdræber og dens færden er kendt af de tyske myndigheder, så er der endnu ikke udsendt officielle informationer fra den danske ulveovervågning om GW1430’s indtog i Danmark.

Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’ udtaler: 

“Jeg formoder, at myndighederne i Slesvig-Holsten forlængst har orienteret de danske myndigheder om den trussel, der nu tilsyneladende er rendt ind over den dansk-tyske grænse. I så fald er det anden gang på få år, at den danske ulveovervågning undlader straks at orientere danske husdyrholdere om en notorisk husdyrdræbers tilstedeværelse i landet”. 

I følge Erik Poulsen er det ikke første gang at myndighederne er for langsomme med advarslerne. 

Det samme skete, da den nordjyske hanulv GW781m i efteråret 2017 bevægede sig fra Slesvig-Holsten til Nordjylland. Her kunne tyske medier allerede den 15. december 2017 fortælle, at problemulven havde angrebet husdyr i Nordjylland. Alligevel afslørede den nationale ulveovervågning først GW781m’s tilstedeværelse i Danmark en måned senere i januar 2018. Det kostede flere husdyr livet, at de nordjyske husdyrholdere ikke havde kendskab til ulven, hvis problematiske adfærd heller ikke blev omtalt af de danske ulveforskere,

Det siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’.

Han påpeger, at en strejfende ulv kan bevæge langt på få dage. 

“Det er derfor ikke kun i Sønderjylland, at husdyrholdere med udegående dyr har god grund til at være bekymrede. Hvis ulven gik over grænsen den 29. december, kan det i princippet sagtens være den ulv, der har angrebet får to steder i Vestjylland de seneste dage”, udtaler Erik Poulsen fra Facebooksiden Her er ulven i Danmark.  

 
 
 
 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »