PH Andre de Kock blev dræbt i fredags af krybskytter i Maswa Game Reserve i Masailand, Tanzania mens han guidede en gruppe klienter for Robin Hurt Safaris. 3 andre såret.

Jagtselskabet overraskede en gruppe krybskytter, som åbnede ild mod safaribilen uden varsel. De Kock blev dræbt på stedet, mens det lykkedes klienterne at undslippe. To trackere og en spejder blev såret under ildkampen og blev bragt til hospitalet, dog uden for livsfare. Regeringsstyrker, der senere ankom til stedet, fandt ammunition til AK47 rifler og adskillige stødtænder, alt sammen forladt af krybskytterne.

To fly har overfløjet området for at forsøge at finde krybskytterne, dog uden held. Hændelsen er især bemærkelsesværdig, idet krybskytter normalt forsøger at undgå konfrontationer med jagtselskaber. I marts sidste år, blev tre krybskytter fra Tanzania skudt og dræbt på grænsen mellem Tanzania og Kenya.

En fjerde undslap med svære sår. Krybskytterne stod bag drabet på mindst otte elefanter. Regeringstropper havde arrangeret et baghold efter en hændelse hvor krybskytterne netop havde skudt en stor elefanttyr i grænseområdet, men ikke fået stødtænderne med sig. Ved den lejlighed blev der konfiskeret to kraftige rifler, 9 patroner, en økse og en elefanthale. Krybskytterne blev opdaget da der hørtes skud i området, og med en hurtig operation, lykkedes det at få dem elimineret før de kunne skyde to andre gamle elefanttyre i området. Gruppen menes i øvrigt at være den samme som i en længere periode havde huseret området.

Krybskytterne er primært fokuseret på elefanter, men så sent som i december 2010 blev et sort næsehorn skudt i Serengeti, kun få måneder efter at en gruppe på 5 dyr blev udsat i parken fra Sydafrika. Det skete endda på trods af at alle dyrene var beskytter af en specielt oprettet rangerstyrker. Denne gruppe specialtrænede mænd fandt dyret dødt med hornet afskåret.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »