Jægere i New Zealand samler sig i protest mod planlagt massenedslagtning af øgruppens måske mest betydningsfulde jagt- og oplevelsesart kaldet Kongen af de sydlige alper

Af Redaktionen

Myndighederne i New Zealand kan forvente at møde massiv modstand senere på måneden, hvor stor demonstration vil sende et signal til verden om regeringens planer.

Med en hastighed på omkring 30 km/t og med 100 meter mellem hver bil vil der d. 19. juli blive demonstreret mod den massive nedslagtning af Tahr, som regeringen i New Zealand ønsker at gennemføre. 

Arrangørerne håber, at minde 500 biler vil deltage i demonstrationen, som dog ikke har til hensigt at bremse trafikken. 

Årsagen til initiativet er at regeringen vil fjernt Tahr fra nogle af de vigtigste natur- og jagtområder i New Zealand.

Årsagen er, at arten – efter mere end 100 år i landet, – stadig betragtes som invasiv og en trussel mod nogle af de oprindelige plantearter, der vokser i de højtliggende bjergområder, hvor øgruppens mange tahr holder til. 

”Dette bliver en fredelig protest,” lyder det fra en af arrangørerne bag den planlagte demonstration, som han forventer vil få opbakning fra rigtig mange jægere, da disse i udpræget grad vil få deres jagtmuligheder reduceret, hvis synet af en Tahr fremover gøres til et sjældent syn i de Sydlige Alper, hvor arten har sit mest betydningsfulde udbredelsesområde i New Zealand. 

Demonstranterne mener, at regeringen har taget den forkerte beslutning og ønsker dialog med DOC, der er New Zealands svar på den danske naturstyrelse.

– Vi er partnere med Department of Conservation (DOC), og vi ønsker at blive hørt og lyttet til, lyder det helt overordnet fra initiativtagerne til den planlagte demonstrationer. Samme budskab ligger bag igangværende underskriftindsamlingen, som på uger har samlet over 40.000 tilkendegivelser mod den planlagte nedslagtning. 

Det var hensigten, at DOC allerede skulle være i gang med det nye udryddelsesprogram, men den plan har New Zealand Tahr Foundation (NZTF), spændt ben for, da organisationen har valgt at afprøve lovligheden af regeringens nye tahr politik. 

Denne afgørelse forventer at være lige om hjørne, men regeringen begrunder sin beslutning med, at man ikke i tilstrækkelig grad har været i stand til at følge den adaptive plan, som oprindeligt blev vedtaget for bestanden af Tahr. 

Det mener modstanderne af nedslagningen ikke er tilfældet. De rejser derimod tvivl om regeringens adaptive program og de tilhørende tællinger, der er udgangspunkter for nedslagningen. 

Den voksende modstand mod regeringens tahr-politik breder sig i hele det internationale jagtmiljø.

Det er nemlig ikke kun lokale jægere og den tilknyttede jagtindustri, der kan blive ramt af tiltaget. Det kan også få betydning for de tusindvis af jægere, der hvert år besøger New Zealand, der har en helt unik og tillidsbaseret jagtpolitik, som ikke mindst unge jægere fra hele verden nyder godt af. 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 130)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »