Flyselskaberne er aktive i forhold til at øge indtægterne, især på jægernes bekostning.

Af Redaktionen

British Airways indførte her i efteråret en afgift på 50 pund for at medbringe våben. Afgiften gælder for hver flyvning og en ganske almindelig returbillet bliver derved næsten 1.000 kroner dyrere. Men det bliver endnu dyrere, hvis du benytter de billige billetter, der kun giver ret til et styk gratis bagage, for så skal du yderligere betale for dit våben som bagage nummer to. Samtidig med indførelsen af den nye afgift er dimensionerne for det bagage, der kan indcheckes, reduceret og en absolut grænse for totalvægt er sat til 70 pund (32 kilo).

Delta Airlines indførte tidligere i 2009 den samme afgift for transport af våben samt samme afgift for bagage udover 1 styk. Er du så uheldig at medbringe 2 stykker bagage udover din riffel, er prisen godt 1.000 kroner ekstra for det tredje stykke bagage – udover de andre afgifter. United Airlines indførte allerede i slutningen af 2008 et totalt forbud mod at checke jagttrofæer, horn, gevirer mv. ind som bagage. Det var dog først her i begyndelsen af jagtsæsonen i 2009, at det for alvor blev kendt at United Airlines havde en ny politik på området.

Efter massive klager fra jægerne har United Airlines nu lavet reglerne om igen, så der kan indcheckes jagttrofæer som bagage. De har dog meddelt, at der er regler for hvordan for eksempel gevirer skal være indpakket og at de almindelige regler for bagagestørrelse gælder og vil blive håndhævet. Herudover forbeholder de sig retten til at opkræve et gebyr for at medtage jagttrofæer. Forbuddet mod at medbringe jagttrofæer er ikke ophævet endnu, men vil blive det ”i nær fremtid” som United Airlines udtrykker det.

%d bloggers like this: