Mulighederne for at gemme mindet om jagten på verdens måske smukkeste vildtart er mangfoldige. Se udvalgte eksempler her

Af Redaktionen

Blandt jægere omtales råvildtet ofte som verdens måske smukkeste vildtart. En eksklusiv titel, der naturligvis afhænger af øjnene, der ser.

Og selv om titlen kan diskuteres, kommer man ikke udenom, at råvildtet og ikke mindst råbukken er helt sin egen.

Ikke to råbukke er helt ens. Hver buk har sit karaktertræk og ikke to bukkeopsatser er identiske. Dette er med til at gøre jagten på råbuk til den måske mest populære jagtform på vores kontinent.

Stort set alle europæiske lande har talrige bestande af råvildt og selv langt op i Finland finder man i dag råvildt, der ellers har det svært, når snedriverne bliver for høje. I de miljøer klarer de mere langbenede elge og krondyr sig bedre.

Et gammelt ordsprog hævder at de bukke, der er gode nok til at skyde også er gode nok til at komme på væggen. Underforstået at man bør ære den nedlagte råbuk ved at gemme dens opsats og mindes den jagtoplevelse man havde med at jage den.

Og når det drejer sig om at gemme minderne fra jagten, er der mange muligheder. Mest almindelig er det at sætte den nedlagte opsats på plade. Men en bukkeplade er ikke bare en plade. Udbuddet er her stort og hver jæger har sin fortrukne og almindeligt er det at alle bukke placeres på identiske plader.

I de seneste år er der dog også set andre muligheder. Dels plader som afviger markenat for det som vi kender fra det danske markeder samt piedestal-løsninger, hvor opsatsen kan placeres i en reol eller på et bord etc.

 

 

Nedlagte bukke som man på en eller anden måde har et særligt forhold ender af og til som udstoppede skuldermonteringer. Det kan være den første buk, den første buk med bue eller den største buk man til dato har nedlagt.

Motiverne for at vælge en montering kan være mange.

Læs også: RÅBUK PÅ 200 CIC POINT: SÅDAN KAN DEN SE UD

De fleste bukkejægere, der driver bukkejagten passioneret, vil før eller siden nedlægge en medaljebuk. Altså en råbuk som kan måles til over 105 CIC-point.

Og når det sker melder spørgsmålet sig: Skal opsatsen på plade som de øvrige i trofæsamlingen eller bør man vælge en skuldermontering? Eller skal man tage skridtet fuldt ud og få den fuldmonteret?

Mange ting afhænger af svaret men hensyn til placering og budget hører til de væsentlige.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »