Rygfilet fra råvildt er en kongelig spise, og det er nemt at lave et super lækkert måltid til en hyggeaften

Af Redaktionen

Det skal du bruge

1 dyrefilet ca. 800 g
3 dl. rødvin
10 tørrede enebær
2 laurbærblade
6 kviste timian
4 spsk. smør
Salt & peber

Sauce:
200 g svampe
1 spsk. smør
1 dl. fløde
1 tsk. kulør
Evt. maizena til at jævne saucen

Sådan gør du

Så ovnen på 180 grader.

Læg fileten i et ovnfast fad og dæk bunden af fadet med en god rødvin.

Nu drysses de tørrede enebær over fileten og ned i rødvinen.

Læg også laurbærblade og timian i rødvinen.

Drys med salt og peber. Læg små klatter af smør ovenpå kødet og sæt fadet ind i ovnen.

Der steges i ovnen til fileten har en kernetemperatur på 60 grader.– typisk efter 20 min. i ovnen.

Rens i mellemtiden svampene og skær dem i skiver.

Tag fadet ud af ovnen når kødet er klar og si rødvinen fra i en gryde.

Dæk kødet med staniol, så det holder sig varmt.

Kom smør på panden og steg svampene til de er bløde eller sprøde – det er efter behag. Hæld derefter rødvinen over og bring det i kog.

Dæmp nu varmen og tilsæt fløde samt evt. kulør.

Smag til med salt og peber, og jævn evt. saucen.

Tilbehør kan være kogte, bagte eller stegte kartofler samt en rødkåls- eller broccolisalat.

LÆS OGSÅ: Udbening af rådyrryg

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »