Lystfisker fik sit ansigt skamferet af en ræv. Oplevelsen kostede ham 26 sting og det var ifølge lægerne et held, at han ikke mistede synet på det ene øje.

Af Redaktionen

Den britiske lystfisker Andrew Thomas, 41 fik sig en chokerende oplevelse, mens han under en fisketur overnattede i sit telt.

Hen på natten vågnede han med et sæt, da en ræv var kommet ind teltet, hvor den havde bidt sig fast til lystfiserens ansigt.

”Det var en skræmmende måde at vågne op” udtaler Andrew Thomas til The Sun.

“Først følte jeg det som om der var en klemme på den ene side af ​​mit ansigt og tænkte: Hvad er det dog, der har låst sig fast til hoved?

Men selv om lystfiskeren gjorde modstand, ville ræven ikke slippe sit greb. Den fastholdt sit ”bytte” mellem kæberne.

Først da den uheldige lystfisker holdte ræven for snuden, slap den sit greb, da den begyndte at mangle ilt.

Andrew Thomas blev senere opereret på det nærmeste hospital i East Sussex, hvor han modtog ikke færre end 26 sting.

Ifølge hospitalet var biddet meget tæt på øjet og den uheldige lystfisker var ganske tæt på at miste synet på det ene øje.

– Det var alt i alt en rædselsfuld oplevelse, fortæller lystfiskeren til det britiske medier, som tilføjer, at det ikke er første gang at ræve angriber mennesker.

Mest berømt er tilfældet fra 2010, hvor en ræv sneg sig ind i et hus, hvor den gik løs på to ni måneder gamle piger. Begge piger overlevede dog angrebet.

Moren til de to piger betragter dog stadig oplevelsen, som et levende mareridt, selv om hændelsen fandt sted for snart seks år siden.

Ræveangreb er dog meget sjældne, da ræve er sky dyr, der trækker sig, når de møder mennesker. Men når det overhovedet kan forekomme, skyldes ifølge britiske eksperter, at ræve i stigende grad optræder i byerne.

Ikke mindst i storbyerne forsvinder den naturlige skyhed overfor mennesker og når det sker, er der ikke så langt til at de kan blive  nærgående og optræde direkte truende, som det f.eks. ses med bavianer  og sortbjørne i parkområder, hvor de erfarer, at mennesker er forbundet med mad.

Men selv om ræve i mange større byer har været urbaniseret i generationer, er angreb på mennesker dog  stadig så sjældne at det trækker overskrifter over det meste af Europa.

%d bloggers like this: