Jagtbogen – Vildsvinet: Den har noget af verdens fineste pelsværk, men alligevel betragtes New Zealands possums for en pest, der må jages døgnet rundt, året rundt 

Af Michael Sand

Possum kan betyde mange ting, men på latin betyder det frit oversat lille ræv. Og ligheden med en lille ræv er ikke helt ved siden af, om end possums oftest findes i træerne, hvor den jages om natten.

En kraftig lyskegle blev sendt ind mellem træerne og forvandlede nat til dag.

– Den skal være her, sagde Daniel, der holdt projektøren, mens han langsomt lod lyskeglen cirkle rundt omkring det sted, hvor vi sidst så glimtet af lysende possumøjne.


Daniel var vores guide, og efter en hård dag i bjergene var den tunge 7 mm skiftet ud med en lettere cal. 222. Nu stod den ikke længere på tahr og gemse, men på New Zealands allestedsnærværende brushtail possum, der med en kropsvægt på op til 4,5 kilo er en af de største af en række possumarter. Den mindste, den såkaldte pygmæ possum i Tasmanien, er kun cirka 7 cm lang, hvorimod den største, den såkaldte bear possum, kan veje helt op til 7 kilo. I New Zealand finder man dog kun brushtail possum.

– Der er den, udbrød Daniel på en gang behersket og kontrolleret. Robin, der var nattens jæger, listede riflen ud gennem vinduet på bilen samtidig med, at en kugle blev ført frem i riflens kammer.

Aftenens første possum var spottet, og i næste nu smældede den lille riffel, hvorefter de lysende øjne i træet forsvandt, og et par knækkede grene fortalte, at New Zealand var blevet en possum mindre.

Artiklen fortsætter i Jagtbogen – Kronhjorten

Bogen kan købes hos Netnaturshop.dk

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De tre store, som kan bestilles HER

 

Indhold: 

Jagtbogen – Kronhjorten

Råvildtjagt på sk,

Vildged i New Zealand

Sidste tur til Afrika

Gåsejagt i Danmark

Possum i New Zealand

Andejagt i Danmark

Haglbøssejagt i Danmark

Sikahjort i Danmark

Vildsvin i Tyskland

Kronhjort i Tjekkiet

Trækjagt i Texas

Duejagti Danmark

Muflon i Tjekkiet

Råbuk i Sverige

Returbuk

Kronhjort i Danmark

Læs mere i “Jagtbogen – Kronhjorten”

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER
 
 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »