Lav en lækker rågegryde til dig selv eller dine gæster – og opskriften kan i øvrigt også sagtens anvendes til andet fuglevildt

Af Redaktionen

Ingredienser (4 pers.):

5-6 rågeunger – 1 pakke bacontern – 4 gulerødder – 250 g små champignons – 2½ dl piskefløde – 1½ dl vand – Lidt smør til stegning – 2 spsk. ribsgele – Kulør Maizena jævner – Nye små kartofler – Frisk persille

Rågeungernes brystfilet blotlægges og brystkødet skæres fra skroget helt tæt herpå. Fileterne renses under vandhanen og aftørres for vand med viskestykke.

Rens de nye kartofler for jord og løs skræl under rindende vand og skrub evt. disse, så de kan spises med skrællen på. Kartoflerne koges under låg til de næsten er spiseklar – dog gerne så de stadig er lidt faste i det. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker.

Klargør champignons og del dem evt. så de ligeledes er i mundrette størrelser. Svits baconternene i en gryde og tilsæt herefter champignons og gulerødder evt. med lidt smør så grøntsagerne brunes af sammen med baconternene ved svag varme. Brystkødet krydres let med salt og pepper og brunes af på en pande i 3-4 minutter, hvorefter de pakkes ind i folie og trækker i yderligere 3-4 minutter.

Tilsæt vand og piskefløde til bacon, gulerødder og champignons og lade det simre mens brystkødet trækker.

Herefter tilsættes også brystkødet til retten sammen med lidt ribsgele. Lad det hele simre ved svag varme indtil gulerødderne er færdigkogt al dente. Lidt kulør tilsættes, så gryderetten får en passende mørk farve og med lidt maizena jævnes retten under opkogning, så gryderetten får en passende konsistens – alt afhængigt af temperament – sovs eller sauce …

Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem på en varm pande med stegesmør. Kartoflerne vendes på panden til de får en let gylden overflade. Inden servering drysses kartoflerne med friskhakket persille.

Tilbehør

Til retten kan med fordel serveres et stykke velsmagende groft brød samt en dugkold øl eller en kraftig italiensk rødvin – naturligvis alt efter smag og behag.

Mere lækkert kan brystkødet fra rågeunger næppe serveres – God appetit!

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...