Jagt og fodring har stor betydning for krondyrenes opholdssted og dyrene er mindre aktive efter afvikling af jagt. Det er en af konklusionerne på en undersøgelse med mærkede krondyr i Løvenholmområdet

Af Redaktionen

Kristian Stenkjær, Niels Kanstrup og Lars Haugaard er forfatterne bag en rapport, der ser nærmere på et forsøg med mærkede krondyr i Løvenholmområdet. Rapporten kan læses via nedenstående link.

Løvenholm_Slutrapport

I en af de overordnede konklusioner på projektet lyder det bl.a.

“Fodring har stor indflydelse på dyrenes valg af opholdssted, men de færdes i alle habitattyper. Jagt har stor betydning for deres opholdssted og aktivitetsniveau, hvor det ses, at dyr i perioden efter jagt søger dækning i skovområder og er mindre aktive, herunder i fødesøgning, end forud for jagten.”

Desuden skrives der at ” Der er stor lokal interesse for projektet og dets resultater, der har været præsenteret på lokale møder for lodsejere.”

De 4 dyr, der pt har halsbånd, følges fortsat via GPS-mærkning. Samtidig videreføres fangstforsøgene indtil foråret 2022, og der er i alt 5 GPS-halsbånd til rådighed for yderligere mærkning. Dette arbejde vil varetages af Løvenholm Gods med assistance fra Aarhus Universitet og Dansk Jagtakademi.

Udgifter til dyrlægebistand dækkes af Løvenholm Gods.

Løvenholm Gods

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »