” Findes der en vedtægt og evt. et ansøgningsskema til regulering af duer?” Netnatur er gået videre med spørgsmålet rejst af en læser

Af Redaktionen 

Fra et ældreboligselskab plaget af duer har redaktionen modtaget følgende spørgsmål: 
 
“Nogle beboere føler sig generet af duer på altaner og tagudhæng, og vi vil gerne i bestyrelsen undersøge mulighederne for at imødegå dette.” 
 
“Findes der en vedtægt og evt. et ansøgningsskema til regulering af duer?”

Netnatur.dk er gået videre med spørgsmålet og har bedt Ivar Høst, vildtkonsulent i Himmerland vurdere henvendelsen. 

Hans svar kan ses herunder: 

Det første der er vigtigt, er at finde ud af, hvilke duer det drejer sig om.

Er det ringduer skal der en reguleringstilladelse til, givet efter bekendtgørelse om vildtskader, den ville kunne gives, hvis der er fare for mennesker eller menneskers sundhed, og det er jo altid et vurderingsspørgsmål.

KLIK og læs mere: Ansøg om regulering af skadevoldende vildt

Hvis det er forvildede tamduer, er det meget mere enkelt, de er grundlæggende reguleret af lov om mark og vejfred, men da de ikke ejes af nogen, kan man gøre ved dem, hvad man vil.

Så tamduer må reguleres hele året, man bør dog have det dyreværnsmæssige aspekt i tankerne. Det er derfor, at Aalborg Kommune ikke regulerer duer i sommerperioden, hvor der er stor sandsynlighed for, at de har unger hjemme i reden.

Ved regulering i byerne skal man være sikker på, at man ikke overtræder politiets ordensbekendtgørelse, hvilket blandt andet betyder, at man ikke uden videre må bruge skydevåben.

Al regulering af fuglevildt kræver forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen, dog ikke nilgås og amerikansk skarveand, der anses som invasive og må reguleres året rundt. Tamduer anses ikke som vildt. 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »