En undersøgelse gennemført blandt brugerne af landets mest besøgte jagtsite Netnatur.dk viser, at der ønskes regulering af drivjagt i perioder med høj sne

Af Redaktionen Februar 2010

Hvor meget sne skal der falde, før man kan bruge begrebet “høj sne”?

Det var ikke defineret i den stemningsundersøgelse, som blev iværksat på Netnatur.dk, da vinteren slog til og dækkede landet med sne.

Alligevel afslører undersøgelsen, at der blandt brugerne af sitet er et ønske om lovmæssig regulering af drivjagterne i perioder, hvor sne gør livet surt for især hjortevildtet, da det traditionelt er råvildt, kronvildt og dåvildt, der står for skud, når der står drivjagt på jagtinvitationerne.

Regulering af jagt i særlig hårde vintre er ikke ukendt i dansk jagthistorie.

Tidligere, da jagt langs iskanterne endnu var tilladt på svømmefugle, kom lovgivningen fuglene til undsætning, når vinteren strammede til og ænderne blev presset sammen i områder med åbent vand.

Dette naturligvis for at undgå, at jagten langs iskanterne udviklede sig til nedslagtning af trængte fugle iværksat af jægere, som ikke selv kunne sætte en grænse.

Nu tyder det på, at danske jægere tilsvarende efterlyser en regulering af jagten i perioder, hvor sneen gør livet ekstra hårdt for vores hjortevildt.

Dette naturligvis for at undgå, at der afvikles jagter på vildt, som allerede er trængt på grund af vejret. Og for at regulere de jægere, som ikke selv evner at sætte en grænse, når vildtet er trængt og ressourcerne knappe.

Hvordan en sådan regulering i givet fald skal reguleres, har vi ikke spurgt vores brugere om! Men naturligvis forventes det, at eventuelle indgreb i jagtens afvikling har et lokalt udspring.

Snemængderne i denne sæson er f.eks. meget ulige fordelt.

I nogle områder af landet ligger sneen meterhøjt, mens den i andre ikke udgør et problem for hverken vildtet eller afviklingen af etisk forsvarlig drivjagt.

Resultatet af undersøgelsen viste at 59% mener, at der er behov for lovmæssig regulering af drivjagter i perioder med høj sne.

36,7 % af de adspurgte mener ikke der er behov for indgreb, mens 4,3 % er i tvivl og svarede “ved ikke” på spørgsmålet.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »