Grågås og husmår har fået ny jagttid og sølvmåge er atter jagtbar. Desuden er der indført mulighed for regulering om natten uden tilladelse

Af Miljøstyrelsen

Jagttiden på grågæs bliver udvidet med en måned, mens der genindføres jagttid på Danmarks mest almindelige store måge – sølvmågen og jagttid på husmår reduceres med en måned.

Nu får jægerne lov til at skyde grågæs i august måned. Tidligere begyndte jagten på grågæs først i september. Det er en del af den samlede revision af bekendtgørelsen om jagttider, som trådte i kraft den 1. juli 2018.

Bestanden af grågæs er siden midten af 1990’erne vokset med flere hundrede procent. De mange grågæs giver landbruget voksende problemer med markskader. Augustjagten på grågæs kommer kun til at ske på landbrugsarealer og i en afstand af 300 meter fra større søer og kyst. Dermed forstyrrer jagten ikke fugle, der yngler sent og trækkende og rastende vandfugle.

Revisionen betyder også indskrænkninger på havlit og fløjlsand, hvor hunnerne er fredet, mens tyrkerduen fredes vest for Storebælt.

Derudover udvides jagttiden på ringduer med en halv måned i sidste halvdel af oktober, og husskader og krager kan i jagttiden skydes en halv time før solopgang.

Blandt andet som følge af ændringerne i jagttider sker der også en række ændringer vedrørende regulering. Det er ikke længere muligt at regulere rævehvalpe i juni måned. Perioden er indskrænket til 1. juli – 31. august.

Læs mere om de nye regler her

Ny bekendtgørelse om jagttider

Ny bekendtgørelse om vildtskader

Til gengæld bliver muligheden for regulering af husskader og krager efter tilladelse udvidet til, at man nu kan skyde dem en time før solopgang i perioden 1. februar – 15. april.

En anden væsentlig ændring handler om, at de 16-18-årige nu kan udøve regulering efter jagtlovens almindelige bestemmelser. Det betyder, at de har mulighed for at regulere, hvis de gør det i følgeskab med en person over 18 år med jagttegn.

Endelig er der nu mulighed for at regulere vildsvin og mårhunde hele natten uden tilladelse. Tidligere var det kun muligt mellem solopgang og solnedgang.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...