Afskydningen af vildsvin i delstaten Schleswig-Holstein sætter ny rekord, og modsat udviklingen i Danmark skydes der stadig mere råvildt 

Af Redaktionen

Afskydning af vildsvin topper alle tidligere rekorder – der blev i alt nedlagt 19.275 vildsvin i sæsonen 2017/18 i Schleswig-Holstein

Afskydningen af kronvildt er dog også for opadgående, selv om tallene her er i den mere beherskede ende. Der blev i alt nedlagt 978 dyr. Men der er forlydender, at kronvildtbestanden i Schleswig også er i stigning, idet tyskerne her oplever, at kronvildtet indvandrer fra Danmark. Om denne tendens også forsætter må tiden jo vise, hvis vildsvinehegnet bliver en realitet.

Dåvildtet trives tilsyneladende også godt syd for grænsen, hvor afskydningen landede på i alt 10.219 dyr.

Sika finder vi også på listen, hvor der i alt blev nedlagt 212 dyr.

Råvildtet er dog stadigvæk topscorer blandt klovvildtet med i alt 43.569 dyr, hvilket er en stigning på 14% i forhold til forrige sæson.

KLIK og se stor SEKTION KUN OM RÅVILDT

Invasive arter

7.037 mårhunde blev det til i delstaten Schleswig-Holstein.

Vi kan her i landet så glæde os over, at der i det mindste så er et færre antal, som vil tage turen nordpå. De danske mårhunde-jægere har nok at gøre i forvejen, hvor rigtig mange gør en kæmpestor og nødvendig indsats i bekæmpelsen.

Men også 243 vaskebjørne blev nedlagt. Vaskebjørnen er også et nataktivt dyr, og til denne art er fælder stadigvæk det mest effektive middel i bekæmpelsen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...