Nordmanden Inge-Helge Vassbotten nedlagde monsterbjørnen, men får aldrig bjørnen med sig hjem

Da Inge-Helge og hans kroatiske guide fandt plads i skydetårnet i skumringen, gik der ikke mange minutter før en stor bjørn dukkede op på arenaen. Vassbotten ville gerne nedlægge en 300-point (guldmedalje) bjørn og på baggrund af de bjørne han tidligere har nedlagt, mente han, at denne var i den rette størrelse.

Men guiden mente ikke, at bjørnen var stor nok og han lod ikke den norske jæger skyde. Efter endnu nogle minutter kom der en betydeligt større bjørn ud af skoven, guiden sagde “skyd” og bjørnen forendte efter to skud fra Vassbottens gamle Husqvarna i kaliber .308 Norma Magnum. Begge skud var dræbende, men som Vassbotten siger:

Man skal ikke tage chancer med store bjørne. Efterfølgende viste det sig, at bjørnen var så stor, at der formentlig bliver tale om en ny kroatisk rekord. Det betyder, at kroaterne beholder trofæet fra det store dyr, men det berører ikke dens norske banemand så dybt, som man måske kunne forledes til at antage.

– Det er jo en fin lejlighed til at nedlægge en bjørn mere, siger Vassbotten, der allerede er langt i planlægningen af hans næste rejseeventyr. Den kroatiske rekordbjørn kom ikke til at koste Vassbotten en krone.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »