Færre mister livet i trafikken, og det rekordlave antal forklares ikke kun med faldende trafik under corona-situationen

Af Vejdirektoratet 

Foreløbige tal viser, at 135 personer mistede livet i trafikken i 2021. Det er lavere end sidste år selv om trafikken ikke faldt lige så meget i 2021 som i 2020

2021 tegner dermed en positiv rekord på de danske veje, da der ikke har ikke været så få trafikdræbte, siden ulykkesstatistikken startede i 1930. Altså det lavest registrerede i 90 år.

En del kan forklares med mindre trafik på grund af Corona, men i følge Vejdirektoratet er der også andre årsager.

Her peges på det politisk arbejde og tiltag i Vejdirektoratet, Færdselsstyrelsen, hos Rådet for Sikker Trafik, i politiet og i alle andre organisationer og myndigheder etc.

Antallet af dræbte har dog især taget et markant dyk i forhold til 2020, hvor 163 personer mistede livet.

 

 

Corona-restriktionerne medførte et større fald i trafikken i 2020 end i 2021. Men udviklingen de sidste 50 år viser ifølge Vejdirektoratets, at når der arbejdes målrettet med trafiksikkerhed, kan antallet af dræbte og tilskadekomne bringes ned, selvom trafikken stiger. KILDE og figur Vejdirektoratet 

 

For 50 år siden toppede antallet af dræbte i trafikken.

I 1971 mistede 1.213 personer livet på vejene og siden er trafikken mere end fordoblet, samtidig med at antallet af trafikulykker er faldet markant.

I følge Vejdirektoratet skyldes det, at vejene hele tiden forbedres, og at bilerne er blevet mere sikre at køre i. Desuden er der over årene blevet indført en lang række trafiksikkerhedstiltag som hastighedsgrænser, krav om sikkerhedssele og brug af hjelm under kørsel med motorcykel og knallert.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »