Ikke mange ved det, men sangerinden Julie Berthelsen er en ivrig jæger, når heldet engang vender …

”I’m standing all alone / I watch you move”, synger Julie Berthelsen i ”Moments Bliss”, tv-serien 2900 Hellerups titelsang. Teksten antager helt andre og uventede dimensioner, i det øjeblik man får at vide, at den kønne dansk-grønlandske sanger elsker at gå på rensdyrjagt i den øde, arktiske natur. Man ser hende for sig med øjet bag kikkertsigtet på vej til at trække af…

Når man oplever Julie i projektørlyset, ligger tanken om hende på rensdyrjagt ikke lige for. Hun er nok heller ikke verdens heldigste jæger, men jagterne sammen med hendes far, partiformanden Per Berthelsen, er idel lykke. Julie fortæller om det i den aktuelle udgave af det danske magasin ”Club Nanoq”:     

– Rensdyrjagt er så spændende. Det er skønt at sejle ind i fjorden, komme i land og som regel gå i flere timer og holde lidt øje med vinden og ikke tale for højt. Vinden kan afsløre dig med din lugt, og snakken kan selvsagt også vække dyrenes opmærksomhed. Men det er igen en naturoplevelse, med duft, bær, motion og samvær.

Det er blod, sved og tårer, når der skal slæbes og bæres efter fangsten, og det skulle efter sigende være helt ekstatisk at fange sit første dyr! Og med den sætning har jeg ligesom afsløret, at jeg endnu ikke har fanget mit eget dyr.

Jeg har været på jagt tre gange sammen med min far de sidste fem år, men uden held, altså uden at få øje på et dyr. Sidst gik vi fire timer ind i land – og, ja, fire timer tilbage! Vi grinte meget af det på tilbagevejen, da det virkede som et tilbagevendende fænomen, at når jeg kom til fjordene, flygtede hele bundtet, og vi mente nu ellers, at det måtte være en ære at blive skudt af mig! Men jeg giver skam ikke op!”

Foruden interviewet med Julie Berthelsen giver ”Club Nanoq” et smugkig i hendes private fotoalbum. Der er også en artikel om seks piger på ridetur i Island, en fortælling om sagn, myter og natursyn i Grønland, en historie om Camp Eqi nord for Ilulissat og en beskrivelse af en rejse med ”Fram” til Antarktis.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »