Retten til at gå på jagt og retten til at høste af naturens overskud er en dåbsgave, som ikke må devalueres til bestandregulering, lyder det i forordet til Jagtbogen – Vildsvinet

Af Netnaturshop.dk

– Jagtoplevelser er noget af det eneste, man kan købe sig til, der rent faktisk gør én rigere, hævdes det i forordet til Jagtbogen- Vildsvinet.

– Jagtoplevelser kan nemlig sættes ind på en slags opsparingskonto. Og fra denne oplevelseskonto kan der i årevis trække renter som kan forsøde hverdagen.

Og ifølge Jagtbogens redaktør og udgiver Michael Sand er investeringsklimaet særdeles positivet i Danmark.

” Danmark er mulighedernes land, når man er på jagt efter en god investering til sin konto for gode oplevelser.”

” Men i de seneste årtier er der sket meget med jagten i Danmark. Der er blevet færre agerhøns og langt flere gæs. Harer er gået tilbage, og hjortevildt gået frem. Samlet set er der dog stadig en verden af jagtmuligheder.”

Det konstateres der i forordet til bogen, som også inddrager den generelle velstand i vurderingen af danske jægeres mulighed for at investere i egen oplevelsesopsparing.

“Alverdens jagtområder er inden for rækkevidde og en jagtrejse er ikke kun en investering i egen oplevelsespension. Det er også en investering i den fremtid, som vi gerne vil sende vores børn videre til. Jægernes penge er nemlig meget vigtige i den globale naturbevarelse. De kan faktisk slet ikke undværes.”

“Båret af jægerpenge genetableres der i disse år en række naturområder. Truede vildtbestande genopbygges til levestærke bestande, der på sigt kan blive så talstærke, at de kan kaste renter af til jægere på jagt efter en god investering til deres oplevelsespension.”

“Det er godt at være jæger i Danmark. ”

– Danske jægere er desuden accepteret af det øvrige samfund, konstateres det i bogen.

Derfor kan danske jægere godt rette sig op og slå ring om begrebet jagt. Også selv om der i de seneste år har været en tendens til at gøre jagt til regulering. Og jo mere der kan puttes ind under begrebet regulering, jo mere spiseligt er der åbenbart nogle, der mener det er.

– Men danske jægere skal holde fast i retten til at jage. Retten til at høste af naturens overskud er ifølge Jagtbogens forord nemlig en gave, som man er født med.

” Det er en dåbsgave for en jæger af jage, ligesom retten til at se i en kikkert er det for en ornitolog ” understreges det.

– Hver generation har sin tid. Og det er rigtig godt at være jæger i Danmark i dag. Måske så godt, at danske jægere alt i alt lever i de bedste af alle tider.

Jagtbogen med undertitlen vildsvinet referer til den danke vildtart, der banker på landets dør mod syd. Og en vildtart, der ifølge Jagtbogen kan gøre det endnu bedre at være jæger i Danmark.

Jagtbogen – Vildsvinet kan købes hos din boghandler, din jagtbutik eller bestilles på Netnaturshop

Hvad indeholder Jagtbogen – Vildsvinet

Jagtbogen-Vildsvinet indeholder en samling flot illustrerede jagtreportager fra Danmark og andre spændende jagtlande.

I bogen kan man opleve vildsvinejagt på tre forskellige kontinenter og andejagt i ikke mindre end fire forskellige verdensdele.

De øvrige reportager fordeler sig på emner som gåsejagt, bukkejagt, sneppejagt, agerhønsejagt og bekkasinjagt samt fasanjagt for børn. Desuden kan der læses om antilopejagt med kobberkugler og kalkunjagt i USA med den populære TV-program Nak og Æd.

Bogen indeholder også en artikel om jagt på verdens største gnaver og en reportage om lynhurtige duer i Argentina, som blev fanget i helt unikke fotoskud som næppe er set tidligere.

Bogen kan købes hos Netnaturshop.dk

Bogen indgår desuden i en helt ny bogpakke:
De fire store, som kan bestilles HER

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »