Via indtægter fra trofæjagt donerer det privatejede Sango Wildlife Conservancy i Zimbabwe 6.000 vilde dyr for at genopbygge krigshærget park i Mozambique

Af Redaktionen d. 20. juni 2017

Som var det Noahs Ark transporteres elefanter, giraffer, bøfler, zebraer og mange andre af de mere ikoniske pattedyr i disse dage fra Zimbabwe. Dyrene er på vej til deres nye hjem i Zinave National Park i Mozambique.

Det skriver The Gardian.com

De mange dyr er en donation fra Sango Wildlife Conservancy – en donation, som ejeren Wilfried Pabst siger, ikke ville være mulig uden indtægter fra trofæjagt.

Billig jagt på afhornede næsehorn

Både det hvide og det sorte næsehorn er presset af krybskytter i Afrika, men indtægterne fra trofæjagt er med til at yde dem beskyttelse i de områder, hvor der drives jagtturisme og hvor dyrene repræsenterer en stor øknomisk værdi

“I fjerntliggende områder og i lande med svag turistindustri og høj arbejdsløshed er det meget svært – eller næsten umuligt – at drive en forretning som Sango uden indtægter fra bæredygtig udnyttelse af vildtet,” udtaler han til The Gardian.

Se Nationalparker i Zimbabwe 

Pabst, der købte Sango i 1993 og åbnede dørene ti år senere, understreger, at trofæjagt giver ca. 60 procent af de indtægter, der kræves for at holde Sango Wildlife Conservancy kørende hvert år. De resterende 30 procent kommer ud af den tyske forretningsmands egne lommer.

Donation skal ses som en del af Peace Park Foundation’s program, som går ud på at omlægge en stor del af grænseområdet til bevaringsområde (TFCA).

Borgerkrig udrydde dyrelivet

Mozambiques 15-årige borgerkrig efterlod sine engang verdensberømte parker næsten helt tomme for vilde dyr. Alt der var stort nok til at bliv skudt og spist forsvandt. I dag arbejdes der ihærdigt på at bringe dyrene tilbage til Mozambique og i stor stil transporteres der dyr fra nabolandene Sydafrika og Zimbabwe.

Men ikke alle billigere transporten, da Mozambique stadig har et omfattende krybskytteri.

” Er det formålstjeneligt at transportere dyr fra Sydafrika og Zimbabwe blot for at de de kan dø i hænderne på trofæjægere eller krybskytter. Er det det, som vi kalder bevarelse? ”

Sådan har kritikken lydt fra enkelte højtstående personer, som ikke ser perspektivet i genopbygningen, før der er styr på det omfattende krybskytteri og parkerne kan finansieres uden midler fra trofæjagt

Herunder kan ses video fra Sango, som udgør omkring 17 procent af Savé Valley som drives under det såkaldte Bilateral Investment Promotion and Protection Agreements (BIPPA), som gør det muligt, at administrere en kvotestyret trofæjagt via tilladelse fra Zimbabwes regering.

KLIK og læs mere omTROFÆER OG TROFÆJAGT

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »