Indfanget skovsneppe, som allerede var ringmærket for flere år siden, fik ringmærker til spærre øjnene op

Af Redaktionen 

Ringmærkeren og administrator af The woodcock Network, Owen Williams har gennem de sidste 12 år, som ringmærker af skovsnepper i Storbritanien, oplevet lidt af hvert.

Blandt andet har han konstateret, at de ringmærkede snepper ofte bliver fanget på samme engdrag, som de besøgte under trækket året tidligere. 

Forleden fangede han dog en sneppe, som fik den erfarne ringmærker til at spærre øjnene op.

En af de tre fangede fugle, som det blev til under denne nats “jagt”, var en skovsneppe, som han fangede som ung på samme mark for otte år siden.

– Dette er min ældste fangst til dato – efter at have fanget 2.400 skovsnepper  over 12 år, skriver Owen Williams og tilføjer:

– På det tidspunkt, hvor jeg erfarede, at fuglen var ringmærket i 2007 tænkte jeg, at det ville være fantastisk, hvis snepper kunne tale.

LÆS også: SKOVSNEPPEN MÅSKE MINDRE MYSTISK END SIT RYGTE

Owen Williams har beregnet, at den 12 år gamle sneppe har gennemført 17 træk over Nordsøen.

Med en gennemsnitlig migration på omkring 2.000 km har fuglen sandsynligvis fløjet omkring 35.000 km i sit liv, oplyser han.

Det var dog ikke “kun” anden gang, at den gamle sneppe havnede i ringmærkerens net. Også i januar 2014 – to år efter ringmærkningen – lykkes det Owen Williams at snige sig ind på sneppen. 

Siden da har han dog ikke set noget til fuglen. 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »