Robothund ved navn Spot bruges nu af det amerikanske politi og robothunden har været anvendt i mindst to farlige situationer 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 151)

Af Redaktionen

I Danmark har vi robotten Rullemarie. “Hun” sættes ind mod farlige situationer, hvor der er mistanke om placerede bomber.

I USA har man Spot, som er en robuthund. Også Spot sættes ind i situationer, der vurderes som farlige. F.eks. i tilfælde med bomber eller mistænksomme personer.

Det forklarer Inginøren.dk, der oplyser, at virksomheden Boston Dynamics, står bag udviklingen af robothunden, som allerede anvendes af flere kommercielle virksomheder. 

Politiets erfaringer med robothunden er endnu ikke frigivet, men tilsynladende har robothunden været involveret i mindst to situationer.

Men om robothunden agerede på program eller blev aktiveret via fjernbetjening, er i følge Ingenørens oplysninger endnu uklare. 

Robothund anvendes nu forsøgsvis til farligt politiarbejde. Men om robot-virksomheden bag Spot også vil teste robot-jagthunde til eftersøgning af f.eks. farligt vildt, ja det melder historien ikke noget om. 

Politi anvender allerede robotter. 

Robothunden har været anvendt siden april 2019, men det er ikke første gang, at det amerikanske politi anvender robotter i forbindelse med farlige situationer. I 2016 anvendte politiet i Dallas en robot til placering af en bombe tæt på en snigskytte, som på den måde blev sat ud af spil. 

Intet tyder dog på, at robothunden Spot er forsynet med våben og i videoklip herunder kan man se, at den kan anvendes til f.eks. at åbne døre.

Hvorvidt robotter i stigende grad vil blive sat ind i det mere risikofyldte politiarbejde i USA, kan kun fremtiden vise og ifølge amerikansk kilder vil det først kræve omfattende debatter om etik, jura og sikkerhed etc.  

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 151)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »