To uventede aktører har nu budt ind med en helt endegyldig løsning på hjorteforvaltningen i Danmark. Begge løsninger indbefatter en total fredning af kronvildtet …

Af Rokoko Redaktionen

Den seneste tids, til tider ophedede, debat omkring forvaltningen af det danske hjortevildt er ikke gået ubemærket hen.

Derfor har Dansk Vildtslagter Forening (DVF) nu meldt sig på banen med en løsning på problemet, direkte inspireret af den hollandske håndtering af gæs.

– Vi har regnet ud, at vi kan drive kronvildtet sammen ved brug af tre helikoptere. Dyrene skal så drives ind i en indhegning, hvor vi sorterer de ældste hjorte fra – og så gasser vi sgu’ ellers resten, udtaler foreningens formand Adolf Gassenheimer.

– At gasse kronvildt er næsten som at gasse gæs – vi bruger bare lidt mere gas, fortsætter han.

Foreningen oplyser, at de gerne betaler udgifterne til forvaltningen, mod dog at få dyrene til videre forarbejdning.

Adolf Gassenheimer fortæller endvidere til Rokokko Redaktionen, at man så kun skal regulere bestanden hvert 5. år og slutteligt udtaler han:

– Der bliver masser af gamle hjorte at kigge på i landskabet, og vi har ikke noget imod at lade dem gå, da de kun kan bruges til pølser. Men det bliver naturligvis ikke længere nødvendigt at have jægere til at beskyde bestanden, så vi vil klart foreslå en total fredning af kronvildtet.

Ulve kan være løsningen

Den hastigt voksende københavnske forening “Flere ulve i Jylland” peger på et mere naturligt alternativ.

Ifølge dagbladet “Vandrøret” skulle der på nuværende tidspunkt være 6 kuld ulvehvalpe i Danmark – med 4 i snit pr. kuld er dette 24 hvalpe. Lægges disse til de 40 voksne ulve, som allerede ER registreret via DNA, så har vi altså allerede nu 64 ulve i Jylland.

Foreningens formand, Bambi Ulvekjær foreslår derfor, at vi straks udsætte minimum 236 ulve i Jylland, således at det totale antal bliver 300:

– Så klares problemet med for meget kronvildt i Udkantsdanmark – øh, jeg mener Jylland – og så skal krondyrene naturligvis fredes der ovre, siger hun og fortsætter:

– Ulve er jo intelligente dyr, så de kan sagtens lære at lade de store hjorte gå, slutter Bambi Ulvekjær, der henviser til sin veldresserede minipuddel.

Foreningen “Flere ulve i Jylland” har dog henstillet til, at der langs den sjællandske vestkyst opsættes et 2,5 meter højt strømførende hegn.

På grund af ferie har redaktionen endnu ikke kunnet indhente en kommentar fra Naturstyrelsen.

Netnaturs Rokoko-redaktion gør opmærksom på, at enhver sammenligning med autentiske personer og navne er helt tilfældige og i øvrigt er redaktionen blottet for enhver tænkelig jordforbindelse.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »