Safari Club International slår dørene op til verdens største jagtsupermarked i Reno i Nevada 21.-24. januar.

Af Redaktionen

Antallet af udstillere er godt 1.000. Og de breder sig over 650.000 kvadratfod. Mindre kan ikke gøre det, når Safari Club International – SCI – slår dørene op til verdens største internationale jagtsupermarked i Reno-Sparks Convention Center i Reno, Nevada, 21.-24. januar.

Konventet i år er det 37. i rækken. Og her kan man finde alt inden for jagtudstyr, skydevåben, jagtbeklædning, trofæbehandling, trofæmåling, trofærekorder, ypperlig jagtkunst, jagtlitteratur og jagtrejser. Under hele konventet bydes desuden på seminarer. Og her er auktioner, der i sammenhæng med resten af konventet gør denne event til årets ubetinget største enkeltstående indtægtskilde for Safari Club International. Men konventet er ikke blot et jagtsupermarked i en større målestok end den, vi kender i Danmark. Den er også baseret på socialt samvær og underholdning. Når udstillingsdelen lukker ned om aftenen, så tager underholdning over, således at de besøgende får en totaloplevelse ud over det sædvanlige.

Taget i betragtning, at USA har omkring 15 millioner storvildtsjægere, så er omkring 25.000 besøgende umiddelbart bedømt ikke noget stort tal. Men ser man det i forhold til Safari Club Internationals medlemstal på 50.000, så ændrer billedet sig totalt, fordi besøgstallet så svarer til halvdelen af organisationens medlemmer. Safari Club International blev stiftet i 1972.

Initiativtager var C.J. McElroy, der skabte sin formue i bygge- og entreprenørbranchen, og han lå ikke på den lade side som storvildtsjæger. I hans lange jægerliv fik han ført 335 trofæer ind i SCI’s record books. Det er godt gået. Godt gået er det også, at Safari Club International har arbejdet sig op til at være en stærk organisation, som slås ihærdigt for retten til bæredygtig jagt, først og fremmest trofæjagt. Safari Club International har egen lobbyist i den amerikanske regering. Organisationen har 180 afdelinger spredt ud over kloden, og er aktiv i over 100 lande. Hovedkvarteret for Safari Club International findes i Tucson, Arizona. Her findes også International Wildlife Museum, der ejes og drives af organisationen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »